Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015

Λαπαβίτσας δείχνει στον Τσίπρα την απλή λογική...

...Πρωθυπουργέ του τόπου και η υποτιθέμενη αριστερή Κυβέρνηση, πείτε: ΟΧΙ, δεν πρέπει να φοβόμαστε, οι άλλοι φοβούνται και θα φοβηθούν μέχρι τα φυλλοκάρδια τους έτσι και τους πούμε: Φεύγομε...
...αυτό το νόμισμα που μας εξαθλίωσε σε όλα, δεν είναι δικό μας, δεν πρέπει να είναι δικό μας ύστερα από τόσα δεινά που προκάλεσε στον τόπο μας, και οι πονηροί σφυγμομέτρες ούτε καν θέτουν παρόμοια ερώτηση: 
"Αν μείνομε στο ΕυροΜάρκο θα μείνομε φτωχοί για πάντα, αν επιστρέψομε στη δραχμή θα επιστρέψομε με τον καιρό στην ευημερία, τι προτιμάτε;"   
...και αυτή είναι η Τράπεζα της Γερμανίας, στο καίριο και έγκαιρο έργο του Αντωνόπουλου που είδαμε στην Art-Athina. Μου άρεσε για πολλούς λόγους, είναι άξιο έργο ενός καλλιτέχνη που παρεμβαίνει να αναδείξει την τυφλότητά μας και ως Φιλοκτήτης που νιώθω ότι είμαι τον τελευταίο καιρό, κοιτώντας το έργο θυμήθηκα τα λόγια του Φιλοκτήτη: 
"Με πούλησαν, καταστράφηκα, ώστε εσύ Οδυσσέα έκλεψες και μου στέρησες τα όπλα; Ω! Γη της Λήμνου, είναι δυνατό να ανεχθώ να με πάρουν με το ζόρι από εδώ, από το νησί του Ήφαιστου της παντοδύναμης φωτιάς;"
...και όμως θα τελεσφορήσει η απόλυτη αρπαγή, και των ψυχών μας και της γης μας...        

"Αν υπογραφεί συμφωνία με όρους που θα επιβάλλουν οι δανειστές, ή Ελλάδα θα επιστρέψει ουσιαστικά στο καθεστώς των Μνημονίων, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει συστηματική ανάπτυξη, η ανεργία θα παραμείνει υψηλή, η ανισότητα θα αυξηθεί, η χώρα θα γεράσει και θα μετατραπεί σε ασήμαντο παρία στη διεθνή σκηνή. Αν υπογραφεί μια τέτοια συμφωνία, ο χρόνος θα δουλεύει ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα υπάρξει περιθώριο για «εσωτερική ρήξη» με τη διαπλοκή και την διαφθορά, ούτε η δυνατότητα κοινωνικής ανατροπής. Θα πρόκειται για καταστροφή και για τη χώρα και για την Αριστερά. Η στρατηγική της ριζοσπαστικής αλλαγής της Ελλάδας κρατώντας τη χώρα στο πλαίσιο της ΟΝΕ, έχει φτάσει το τέλος της. Αυτό είναι το ουσιαστικότερο και σημαντικότερο μήνυμα που έστειλε ο οδοστρωτήρας των δανειστών. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει πραγματικά να αλλάξει την κοινωνία, να αποτρέψει την εθνική κατάπτωση, να βάλει την οικονομία σε πορεία ανάπτυξης και να κερδίσει μια νέα δυναμική θέση για την Ελλάδα στο διεθνές γίγνεσθαι, πρέπει να εξετάσει εναλλακτικούς δρόμους. Η γνώση και η ανάλυση υπάρχουν. Χρειάζεται πολιτική θέληση και αποφασιστικότητα. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεχθεί μία τέτοια συμφωνία τότε υπογράφει όχι μόνο τη δική του αυτοκτονία αλλά και την αυτοκτονία της χώρας. Το ελληνικό χρέος θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί, θα πρέπει να εφαρμοστεί ένα βιώσιμο επενδυτικό πρόγραμμα και μία βαθιά μεταρρύθμιση της οικονομίας, του κράτους και της κοινωνίας. Έχει καταστεί σαφές ότι αυτά δεν μπορούν να επιτευχθούν εντός της Ευρωζώνης. Όσοι πιστεύουν ότι η χώρα θα υποκύψει στον εκβιασμό γιατί δεν ξέρει πως να χειριστεί εναλλακτικές λύσεις κάνουν λάθος. Η Ελλάδα μπορεί και θα επιβιώσει".

Το παραπάνω ανήκει στον Λαπαβίτσα, τον οποίο χθες στην εκπομπή της αντιπαθητικής για μένα δημοσιογράφου, λόγω ξερολογισμού, (συγνώμη για τη λέξη, μα καταλαβαίνετε), δεν τον άφηναν να αποσώνει το λόγο του, συνεχώς τον διέκοπταν, ιδίως ένας άλλος δημοσιογράφος, ακόμα πιο αντιπαθής και ο αντιπαθής κος Λάλας και ο αντιπαθής κος Βορίδης- αυτή η μάζα των νεο-Ελλήνων ευροληγούρηδων, (πάντα θα γράφω την Ευρ(ό)πη με "Ο" διότι για μένα είναι μια ΟΠΗ που πέσαμε εντός της, καταρράκωνε και θα καταρρακώνει τον τόπο μας...

...και ο Γιάννης Πανούσης είπε τα παρακάτω:


"Η κυβέρνηση οφείλει να δείξει τον δρόμο της ηγεμόνευσης όχι μόνο με αυτοαναφορές στην Αριστερά, αλλά και με εμπέδωση ενός νέου συστήματος διακυβέρνησης της χώρας που θα βασίζεται σε κοινές αξίες, οι οποίες κινητοποιούν όλες τις κοινωνικές δυνάμεις (ακόμα και –ιδίως– τους «εν δυνάμει» αντιπάλους της. Η ενηλικίωση της κυβερνώσας Αριστεράς θα επιτευχθεί μέσα από το άνοιγμα στους εμπνευσμένους συγγραφείς του μέλλοντος και όχι μέσω της εσωστρέφειας των «μεταφραστών» του παρελθόντος. Η συνωμοσιολογία ότι όλοι είναι «εναντίον της Αριστεράς» δείχνει αδυναμία, αμηχανία και εν τέλει «ναρκισσιστική φοβία» διαχείρισης της πραγματικότητας. Ήρθε η ώρα για το άλμα πάνω από τη φθορά.

Για το άλμα πάνω από την αυταρέσκεια και την αυτάρκεια. Για το άλμα εις ύψος και όχι εις μήκος. Για το άλμα στο καινό που ζητάει όλη η Ελλάδα και όχι στο κενό, κίνδυνο που δεν βλέπουν μόνον οι εθελοτυφλούντες"...
...νεο-Έλληνες ευροληγούρηδες ριχτήκατε με αλόγιστο πάθος στην στεγνή οπή της γαμημένης Ευρόπης... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου