Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015

5η ημέρα μετά την 25η Ιανουαρίου 2015- Μartin Schulz κ΄ Ποτάμι...

...τι άλλα θα έλεγε ένας Γερμανός που η χώρα του κατέστρεψε τη χώρα μου και δεν μας επιστρέφει τα κλεμμένα, μήτε πληρώνει για τις καταστροφές;

"Δεν μπορείς από τη μια πλευρά να απαιτείς από την Ευρώπη να δείξει ενότητα όταν πρόκειται για τη χώρα σου, όπως κάνει ο κ. Τσίπρας,
(Μήπως κ. Σουλτς μιλάτε για το διαχωρισμό Βορά/Νότου;, όχι για να μην τρελαινόμαστε)
και μετά, ως πρώτη επίσημη ενέργεια, να σπας την κοινή ευρωπαϊκή γραμμή. Αυτό, κατά την άποψή μου, μακροπρόθεσμα δεν θα λειτουργήσει. Θέλω να το πω ανοιχτά: είδα με φρίκη ότι η Ελλάδα εγκατέλειψε σήμερα την κοινή θέση της ΕΕ για τη Ρωσία. Πραγματικά εξεπλάγην.
(Νιώσατε φρίκη, μήπως νιώσατε φρίκη για τις 5.000 αυτοκτονίες και για την βίαιη πτώχευσή μας;, υποκριτή Γερμανέ;)
Πιστεύω ότι αυτό δεν γίνεται. Θα πρέπει να μιλήσουμε με τον κ. Τσίπρα και αυτό θα κάνω αύριο και πιστεύω ότι θα το κάνουν και άλλοι τις επόμενες μέρες. Η κυβέρνηση έχει αναλάβει εδώ και δύο μέρες, πιστεύω ότι αυτή η κυβέρνηση δεν είναι ακόμη "στις ράγες" και ακόμη ψάχνεται.
(Λυπάμαι, αλλά εσείς ψαχνόσαστε. Εμ, βέβαια, ως τρένο πορεύεται η Γερμανία- μονοδρομικά, έτσι είχατε βάλει στις ράγες σας ή είχανε μπει του τρένου σας τις ράγες οι προηγούμενες εξαρτημένες κυβερνήσεις μας που μας ντρόπιαζαν με τους εγκάθετους υπουργούς οικονομικών- ακούστε το καλά: το ΕυρωΜάρκο μας κατέστρεψε)
Και αυτός είναι ένας από τους λόγους που ταξιδεύω εκεί. Θέλω να μιλήσω με τον Αλέξη Τσίπρα και για το τι περιμένει εκείνος από την ΕΕ. Αλλά θα του πω επίσης τι περιμένουμε και εμείς από εκείνον. Και θα του πω αύριο ότι μοναχικοί δρόμοι στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδας δεν θα είναι αυτό που θα τον βοηθήσει.
(Οι μονόδρομοι όμως;, όχι, κ. Σουλτς, οι μονόδρομοι οδηγούν κατευθείαν στην καταστροφή- μόνο τα γαϊδούρια και τα μουλάρια πάνε μονόδρομα)
Οι Έλληνες ψηφοφόροι δεν ψήφισαν τον κ. Τσίπρα για να μποϊκοτάρει τις κυρώσεις.
(Και πού το ξέρετε αυτό;, πόσο καλά γνωρίζετε τη ράτσα μας, ή μόνο η ράτσα των Γερμανών υπάρχει φανερέ ρατσιστή)
Αυτό το θέμα δεν έπαιξε κανέναν ρόλο κατά την προεκλογική περίοδο. Οι Έλληνες έχουν εντελώς διαφορετικές έννοιες. Έννοιες για την καθημερινότητά τους, έννοιες για την παιδεία των παιδιών τους, για θέσεις εργασίας για τους νέους -υπάρχουν περιοχές όπου το 50% των νέων είναι άνεργοι- έχουν έννοιες για το εισόδημά τους, για τις συντάξεις τους.
(Που η δική σας μονόφθαλμη λογιστική πολιτική και όχι πολιτική οικονομία δημιούργησε, ελάτε, ομολογήστε το αν είστε τίμιος Ευρωπαίος και όχι μονόφθαλμος Γερμανός)
Αυτά είναι τα θέματα για τα οποία θα έπρεπε να συζητήσουμε μαζί του, όσο για το κούρεμα χρέους, είμαι μια συζήτηση τελείως περιττή και στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή πολύ πρόωρη. Πολύ σημαντικότερο είναι το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να αποκτήσει περισσότερη οικονομική ανάπτυξη και για να αποκτήσουν εργασία οι νέοι. 
(Τότε πρέπει να απαλλαγούμε από τα φασιστικά μνημόνια, γκε,γκε;)
Γι' αυτά θέλω να συζητήσω αύριο μαζί του. Δεν έχω καμία όρεξη να μπω σε ιδεολογική αντιπαράθεση με μια κυβέρνηση που βρίσκεται στην εξουσία μόλις δύο ημέρες.
(Κάνετε λάθος, 5 χρόνια βρίσκεται στην εξουσία)
Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ρεαλιστικές λύσεις.
(Μήπως εννοείτε Γερμανικές;)
Αυτό θα του προτείνω. Δεν πιστεύω ότι αυτό είναι καλό για τη χώρα ο κυβερνητικός συνασπισμός μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Πρέπει να πω ότι δεν εξεπλάγην απλώς, αλλά σοκαρίστηκα. Ο συνασπισμός ο οποίος σχηματίζεται στην Αθήνα θα ήταν σαν να συνασπιζόταν στη Γερμανία η Αριστερά (Die Linke) με την "Εναλλακτική για τη Γερμανία"(AfD). Δεν πιστεύω ότι αυτό είναι καλό για τη χώρα. Αν κοιτάξω προσεκτικά, πιστεύω ότι ο κοινός παρονομαστής των δύο κομμάτων, τα οποία κανονικά είναι ιδεολογικοί εχθροί, είναι η απόρριψη της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
(Εσείς απαγορεύετε την ολοκλήρωση, διότι είστε ανοργασμισκοί, οι περισσότεροι κτηνοβάτες βρίσκονται στη χώρα σας-, η ολοκλήρωση θα επιτευχθεί όταν μαζευτείτε στη γωνιά σας, φύγετε από την Ευρώπη, δεν είστε Ευρωπαίοι, δεν αγαπάτε την Ευρώπη- είστε Γερμανοί και αυτό το λέω ως βρισιά)
Έχω την εντύπωση ότι αυτό θα οδηγήσει μακροπρόθεσμα σίγουρα σε εντάσεις εσωπολιτικά και μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων. Σίγουρα όμως δεν αποτελεί αποκλιμάκωση στις σχέσεις με τους εταίρους και με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς".*

...και τώρα με τον κο Θεοδωράκη:
"Θα προτιμούσα ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαζόταν στην κυβέρνηση με το Ποτάμι και όχι με τους Ανεξάρτητους Έλληνες".

Μήπως κύριε Σουλτς θα έπρεπε να σας συμβουλευόμασταν πριν την 25η Ιανουαρίου ποιον να ψηφίζαμε; Αι, στα κομμάτια...
...και ο κος Θεοδωράκης αναίσθητος περιχαρής, μα φυσικά αφού για τον Γερμανό είναι ο μελλοντικός πρωθυπουργός, (απευθυνόταν μάλλον και στον Σαμαρά) που δεν θα κάνει λόγο για τις αποζημιώσεις, Γερμανός το μόνο που κάνει είναι να προσβάλλει, να υποτιμά και να κλέβει με μνημόνια...
  
...πάμε παρακάτω, επικίνδυνο φάουλ, γρήγορα να δοθεί κίτρινη προειδοποιητική κάρτα στον υπουργό Αθλητισμού Κοντονή, απαράδεχτες οι δηλώσεις του, απαράδεχτος ο τρόπος του, τραβήξτε του το αυτί και κατευθείαν στην εξέδρα...

...στο πιο φτηνιάρικο στριπτιτζάδικο του κόσμου, το facebook (εγώ ποτέ δεν θα μπω, μπήκα και βγήκα στο ίδιο 5΄λεπτο γιατί ήθελα να βατεύσω μια στριπτιζέζ), o Ηλίας Κανέλλης σχολίασε την ενδυμασία της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οφείλω να ομολογήσω ότι ούτε σε εμένα άρεσε, αλλά να σχολιάσει κάποιος με τέτοιο κατάπτυστο λόγο, ε, φτάνει στα όρια της ασυγχώρητης ύβρις, ανέβασε λοιπόν στο Facebωg (αντιληφθήκατε τον συμβολισμό μου;) το κάτωθι:

«Νομίζω ότι ο Κουρουμπλής βλέπει, δεν εξηγείται αλλιώς η απόσταση».
Να σημειώσω ότι προσερχόταν μαζί στην ορκωμοσία...
...Κανέλλη, είσαι βλάκας, και θα είσαι παν-βλάκας αν δεν ζητήσεις συγνώμη... 


*Πηγή: Οργή Σουλτς: Η Ελλάδα δεν μπορεί να σπάει την κοινή γραμμή της ΕΕ | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου