Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014

Η Ελάδα και το περιοδικό Spiegel...και ο Αλέξης Τσίπρας...

Περιοδικό Spiegel για την Ελλάδα:
«Ο ασθενής παίρνει μόνος του εξιτήριο. Είναι σαν ένας ασθενής να έχει επιβιώσει στη μονάδα εντατικής θεραπείας και θέλει αμέσως μετά να δώσει εξιτήριο στον εαυτό του",
σχολιάζει ένας υψηλόβαθμος ευρωπαίος αξιωματούχος:
"Η υποτροπή είναι προδιαγεγραμμένη, ο κόπος που θα καταβληθεί στη συνέχεια για την αποθεραπεία θα είναι πολύ μεγαλύτερος συγκριτικά με το αν έμενε ο ασθενής στο νοσοκομείο και άφηνε τη διαδικασία ανάρρωσης να εξελιχθεί με ηρεμία».
«Η Ιρλανδία και η Πορτογαλία υλοποίησαν υποδειγματικά τους όρους που είχαν τεθεί, οι Έλληνες μένουν ανέκαθεν πίσω στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που πρόκειται να κάνουν και πάλι ανταγωνιστική τη χώρα, σε άλλους τομείς κυριαρχεί, παρά τη μαζική ευρωπαϊκή αναπτυξιακή βοήθεια, η παλιά τσαπατσουλιά».
«Η ΕΕ έστειλε Ολλανδούς ειδικούς προκειμένου να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός αντίστοιχου συστήματος. Στην αρχή της χρονιάς προκηρύχθηκε δημόσιος διαγωνισμός, ο οποίος απλά ακυρώθηκε στη συνέχεια από τους Έλληνες».
Σοβαρές υστερήσεις καταγράφει το δημοσίευμα και στο πεδίο της καταπολέμησης της διαφθοράς.
«Οι Φινλανδοί προσφέρουν αναπτυξιακή βοήθεια, οι οποίοι εκπαίδευσαν 700 υπαλλήλους (…) Ωστόσο, όπως συμβαίνει τόσο συχνά, στην πράξη δεν υπάρχει πρόοδος (…) Οι αλλαγές είναι κοπιαστικές και γίνονται -στην καλύτερη περίπτωση- υπό ισχυρή διεθνή πίεση»*.

Για πολλά μπορεί να κατηγορήσει τους Γερμανούς ο μέσος
Ευρ(ο)παίος, και πρώτα απόλα για τον εθισμό τους στο να καταστρέφουν και να κλέβουν, για τον εθισμό τους στην πράξη του δωροδοκείν, και για πολλά άλλα μπορούν να τους κατηγορήσουν οι Έλληνες, καθόσον δεν είναι παρά θύματά τους, και εν καιρώ πολέμου και εν καιρώ ειρήνης.
Kαι ρωτώ από εδώ τον συντάκτη του άρθρου στον "Καθρέφτη", "Spiegel", τις αποζημιώσεις του πολέμου γιατί δεν μας τις δίνετε; Την κλοπή του χρυσού για δεν την επιστρέφετε ως πολιτισμένοι Γερμανοί;
Και ρωτώ τον συντάκτη: τη μούρη του την είδε στον "Καθρέφτη" "Spiegel";

Κύριε Παγκαλε, όσο βρίζεις τον Τσίπρα άλλο τόσο αυξάνονται τα ποσοστά του, διότι έχεις απωλέσει κάθε γραμμάριο αξιοπρέπειας και κανείς δεν σε ακούει και και για έναν λόγο παραπάνω, όλα τα κιλά της Ύβρις έχουν περιέλθει σε εσένα...και φυσικά τσιμουδιά για τη λίστα Λαγκαρντ μήτε για τους Εκτός Ακτής, αλλιώς Off Shore, ιδιοκτήτες αγρότες και ράφτες του Πασόκ... μα πρέπει να σε τρόμαξε ο Τσίπρας διότι ήταν εξαίσιος χθες στο μνημονιακό SKAI, δεν δικαιολογείται η αστραπιαία κάθοδός σου στα ερτζιανά κύματα, καθότι τα πολιτικά κύματα σε έχουν ξεβράσει... και αλήθεια λέω, βρίζε τον Τσίπρα, θέλω να τον ταπεινώνεις καθημερινά, διότι έτσι θα τον ψηφίσει ολάκερο το υγιές κομμάτι του μεγάλου ελληνικού λαού που ξεγελούσατε εσείς οι αφόρητοι πασόκοι μέχρι και...η Κίνα...θυμάσαι εκείνο:
"Θα γίνει της Κίνας";  
Και κάτι άλλο κύριε Πάγκαλε: Πρώτος-πρώτος Διεφθαρμένος είναι εκείνος που δανείζεται για να διαφθείρει, και αυτό κάνατε τόσα χρόνια: Δανειζόσασταν για να διαφθείρετε, για αυτό και η περίφησημη υβριστική φράση σας; 'Ολοι μαζί τα φάγαμε-, ναι, αλλά εσείς δανειζόσασταν και χρεώνατε εμάς. 
Αλλά και κάτι άλλο, και τίποτα να μην κάνει ο Τσίπρας, τουλάχιστον θα απαλλαχτούμε από τα πρόσωπα του Σαμαρά και του Βενιζέλου- πώς να το κάνομε, είναι όμορφος, ή τουλάχιστον πιο όμορφος και πιο ειλικρινής.    

Ο δημοσιογράφος Κώστας Κεφαλογιάννης έγραψε για τον Νίκο Ρωμανό:
"Εμένα, για να επανέλθω, με ενοχλεί η υποκριτική συμπαράσταση στον ίδιο. Με πρόσχημα την επιθυμία του να σπουδάσει, ορισμένοι βρήκαν την ευκαιρία να εκφράσουν εμμέσως πλην σαφώς την υπόγεια επιδοκιμασία τους στην «ιδεολογία» του Ρωμανού αλλά και την εν γένει στάση του.
Η επιστολή των Λαζόπουλου – Πανούση – Ελληνοφρένειας".
Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι εσύ πάσχεις από τη έντονη νευρασθενική ασθένεια της υποκρισίας, και φυσικά συνυπογράφω με τον Πανούση-Λαζόπουλο-Ελληνοφρένεια. 

"Δεν διανοούμαι ότι μπορεί να επιτραπεί στην Ελλάδα ο γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων".

Ε, βέβαια, με τοση υποκρισία και σεμνοτυφία πώς θα διανοηθεί κάποιος ελληνοπρεπής χριστιανός γάμο ανάμεσα σε δυο άνδρες ή γυναίκες που αγαπιούνται- κύριε Αθανασίου, μη σας τρομάζει η ομοφυλοφιλία- είναι μέρος και αυτή της φύσης και αλίμονο αν είμαστε εναντίον της φύσης, τα αποτελέσματα τα ξέρομε: εκδικείται με κάθε μέσο και τρόπο- η φύση είναι άτρωτη και μόνο οι νόμοι φοβισμένων ανθρώπων να τη λαβώσουν και μην ξεχνάτε πως, ανάμεσα στους ομοφυλόφιλους υπάρχουν πολύ περισσότεροι γενναίοι από κάτι αντράκλες ή γεμιστά αρσενικά, αυτό προς γνώση- η ηθική δεν έχει φύλο. 


Χθες ο Τσίπρας ήταν πολύ καλός, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και τίποτα δεν με κάνει να αμφιβάλλω, αναθυμούμενος την ποιότητα των ερωτήσεων πως, τις ερωτήσεις τις είχε υποβάλλει ο κος Αλαφούζος-, ήταν τόσο απλοϊκές που μόνο πολιτικές δεν ήταν. Αλλά ο Τσίπρας τα κατάφερε και, κύριε Τσίμα, όλες οι ερωτήσεις σας απαντήθηκαν, και ας ήταν κουτές-, αν ήμουν εγώ ο Τσίπρας θα σταματούσα τη συνέντευξη και θα σας έλεγα: Με συγχωρείτε, αλλά εγώ απαντώ μόνο σε έξυπνες ή σε πολιτικές ερωτήσεις.

*Πηγή: Οι Γερμανοί μας βρίζουν: Τσαπατσουλιά, διαφθορά, η άρρωστη Ελλάδα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/180741/oi-germanoi-mas-vrizoyn-tsapatsoylia-diafthora-i-arrosti-ellada#ixzz3KfAuzMvM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου