Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014

Ο σοβαροφανής κος Προκόπης Παυλόπουλος ως μίνι κος Βενιζέλος...

...αναφέρομαι στην πρότασή του για την εκλογή Προέδρου της Πρωθυπουργικής Κοινοβουλευτικής Δικτατορίας (συγνώμη, Δημοκρατίας ήθελα να γράψω).
Τι προτείνει ο καθηγητής κος Προκόπης Παυλόπουλος;
Να ψηφίζεται ο Πρόεδρος της έρημης Δημοκρατίας μας από το ΛΑΟ, αφού πρώτα αποβούν αδιέξοδες οι τρεις ψηφοφορίες εντός της βουλής από τα τυχάρπαστα κόμματα, και μετά να γίνονται εκλογές για Πρόεδρο για να μην διαλύεται η βουλή, δηλαδή για να μη χάνουν οι προασπιστές της Δημοκρατίας τα ένσημα για τη σύνταξή τους.
And now the μεγαλείον της λαμπρής σκέψης: δικαίωμα θα έχουν να θέτουν υποψηφιότητα για την καρέκλα του Προέδρου, ΜΟΝΟ οι προτεινόμενοι από τα κόμματα και κανείς άλλος.
Με άλλα λόγια λέει: Εσείς ο κοσμάκης δεν έχετε αντίληψη, δεν έχετε μυαλό για να ξέρετε ποιος είναι ικανός και ποιος ανίκανος για να είναι πρόεδρος της Δημοκρατίας ΜΑΣ, μονάχα εμείς, οι ζήτουλες της ψήφου σας, για να βγάζομε το ψωμί μας, εμείς οι βουλευταί γνωρίζομε και ξέρομε καλά τι σας συμφέρει και ποιο το καλό και ποιο το κακό για σας τους χριστιανούς.
Έχετε αντιληφθεί πόση διαστροφή χρειάζεται να έχει κανείς για να προτείνει παρόμοιες προτάσεις; Απέραντη.
Όπως εκείνος ο Νόμος περί Ευθύνης Υπουργών (και αρκετούς άλους περίεργους) του κου Βενιζέλου, που λίγο-πολύ ξεκαθάριζε: φάτε όσα μπορείτε, είστε αθώοι από την αρχή, κανείς δεν πρόκειται να σας κυνηγήσει.
Δεν ταυτίζω τις προτάσεις, αλλά προσπαθώ να δείξω τη διαστροφή.
Από την άλλη μεριά, η πρόταση του σοβαροφανούς "συνταγματολόγου" αποδεικνύει πως δεν μπορούν τα κόμματα να απαλλαγούν από το αλισβερίσι, (ο ΛΑΟΣ θα το έλεγε "αλλαξοκωλιά")

Η Βουλή έχει απωλέσει τα παντελόνια της...

Και τι μπορεί να διδάξει στους φοιτητές ένας καθηγητής που προτείνει τη κρυψίνοια, τη δόλια σκέψη, το δόλιο συμφέρον, την αυθαιρεσία, τον κομπασμό, μα πάνω από όλα φόβο;
Τι μπορεί να διδάξει ένας καθηγητής που περιχαρακώνει, που βάζει όρια, που υποδεικνύει από την αρχή ποιος είναι ικανός και ποιος ανίκανος;
Μα πάνω από όλα διδάσκει ότι τους νόμους τους βάζουν οι δόλιοι, όχι πάντα φυσικά, όμως πάντα θα εξαρτάται από το ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ, ας το πω έτσι, ήθος των Ανδρών.  
Η αλήθεια είναι πως οι ΑΝΔΡΕΣ σπανίζουν, το ΗΘΟΣ το ίδιο, η ειλικρίνεια το ίδιο, το κραταιό ΣΘΕΝΟΣ το ίδιο, η ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ το ίδιο, η ΑΡΕΤΗ το ίδιο, και όχι μόνο στους πολιτικούς/ πολιτικάντηδες, αλλά και στη αγορά του πάρε-δώσε.
Η παραπάνω πρόταση διδάσκει τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό, την ηττοπάθεια της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ διαμέσου ανάλγητων μυαλών.
Βέβαια γέλασα ακούγοντας την παραπάνω πρόταση. Είναι πράγματι για γέλια, φανερώνει το πόσο εύκολα η νομική ή συνταγματική σκέψη δύναται να γλιστρήσει στη γελιότητα.

Εύχομαι να την αλλάξει και να κερδίσει ο κος Παυλόπουλος τη σοβαρότητα που αρμόζει στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ των Ελλήνων.

Πάω τώρα στην ΔΗΘΕΝ διαπραγμάτευση των κυβερνητικών εταίρων με τη ΤΡΟϊΚΑ, όποιος με παρακολουθεί, ίσως να θυμάται αυτό που έγραψα πριν πολύ-πολύ καιρό:
Τον κο Σαμαρά θα τον στείψουν σαν λεμονόκουπα, όπως έστειψαν τον Γ. Παπανδρέου και θα τον πετάξουν στα σκουπίδια.
Άλλωστε πριν λίγες ημέρες το είπε και η κυρία Σόιμπλε σε συμφωνία με τον κύριο Μέρκελ,
"δεν μας ενδιαφέρει ποιος κυβερνά τη βρωμοΕλλάδα, υπογράψτε βρε τα νέα γραμμάτια μη σας πάρει και σας σηκώσει".
Εκπληκτική φωτογραφία, συγχαρητήρια στον Φωτογράφο...
Χθες μου άρεσε η ομιλία του κου Τσαλώτο του ΣΥΡΙΖΑ στο βήμα της Βουλής, όχι μόνο για τη σοβαρότητα των απόψεών του, αλλά γιατί πάνω από όλα αναφέρθηκε στην αισθητική των προσώπων που αντιπροσωπεύουν τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, την κα Βούλτεψη και τον κο Γεωργιάδη, (από καιρό αναφέρομαι στο αντιαισθητικό αυτό δίδυμο που φανερώνει την ποιότητα του κου Σαμαρά)ο οποίος κος Γεωργιάδης με δάκρυα στα μάτια ενός γνήσιου λαϊκιστή, πέρα για πέρα πασοκικής σχολής, υπερασπίστηκε τη φτώχεια του στηλιτεύοντας τον πλούτο του Τσακαλώτου, πλούτος που έδωσε την ευκαιρία στον τελευταίο να σπουδάσει στην Οξφόρδη, ενώ ο κος Γεωριάδης, από παιδί και με μπαλωμένα παντελόνια πωλούσε βιβλία.   
Όταν η φτώχεια εμπνέει τους κιτς μόδιστρους... 
τίποτα πλέον δεν αξίζει-, Ζήτω ο ΠΟΥΤΙΝ και η κολοκυθιά της Μοζαμβίκης-, χάρηκα που έχασε χθες ο Ολυμπιακός από τον ΠΑΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου