Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

Ο Βαρουφάκης, ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και τα παπαγαλάκια...

Έχετε αντιληφθεί ότι είναι εχθροί του τόπου τους; 
Χθες σε όλα τα μήκη, πλάτη, βάθη της χώρας ακουγόταν μόνο μια ομόφωνη κραυγή, ίσως ουρλιαχτό μολυσμένων ετοιμοθάνατων:
"Η Ελλάδα χωρίς εμάς θα καταστραφεί, με τον Τσίπρα θα χαθούν τα ευρώ από τις τράπεζες".
Ουρλιαχό που ομολογούσε την αλήθεια και κατέδειχνε το μίσος των δύο για την πατρίδα τους, διότι ήταν ουρλιαχτό εκδίκησης, απειλών, εκβιασμών- ελπίζω και εύχομαι να τους καταπιεί παντελώς το ουρλιαχτό τους.
Κραύγαζαν την αλήθεια: οι μαφίες των άπληστων τοκογλύφων, των τοκογλυφικών κλεπτομανών τραπεζιτών και των άβουλων, για αυτό και ανήθικων πολιτικών, δεν θα καθήσουν με σταυρωμένα χέρια, θα κάνουν ό,τι τους περνά από το χέρι και από το εγκληματικό τους νου για να χειραγωγηθεί η βούληση του εκλογικού σώματος, να μην αλλάξουν τα πράγματα, να συνεχιστεί η καταδίκη ενός λαού εξαιτίας κλεπτομανών και δουλικών πολιτικών Νέας Δημοκρατίας και Πασόκ, να συνεχιστεί η άλωση του πλούτου του τόπου- μεταρρύθμιση τη λένε -και να συνεχιστεί η καταβάθρωση των πολιτών σε ανθρωπιστική κρίση, και όλα αυτά για ένα νόμισμα αντί πολυβόλο.
Κακά τα ψέματα, ο χιτλερισμός και ο σταλινισμός είναι εδώ με τη μορφή νομίσματος: του ΕυροΜάρκου, και αλήθεια λέω, το ίδιο λυπάμαι όσο λυπάμαι τη χώρα μου, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία και ίσως περισότερο γιατί, υποτίθεται, ότι είναι μεγάλες χώρες- σκατά, είναι μικρές όσο ποταπή είναι η Γερμανία.
Θυμάμαι τι μου είπε κάποτε ο Τσαρούχης.
"Η Ελλάδα δεν ανήκει μήτε στη Δύση, μήτε στην Ανατολή".     
Να θυμηθώ και τον Σκαρίμπα, με την αλάνθαστη ελευθεροστομία του, που σε μια συνέντευξη που του πήρα μου είπε:
"Όλοι τα παίρνουν κύριε Σκοπελίτη, όλοι γαμιούνται".
Και τι είπε ο κος Βαρουφάκης έξω από την αλήθεια;
"Η ΕΚΤ μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες. Το έκανε στην Ιρλανδία, το έκανε στην Κύπρο. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι διατεθειμένος να αντιμετωπίσει τις απειλές και να κλείσει το τηλέφωνο στον Ντράγκι, είναι καλύτερα να μην εκλεγεί! Η Γερμανίδα καγκελάριος προτιμά να έχει στην Ελλάδα μια «φρέσκια κυβέρνηση», η οποία, αφού τρομοκρατηθεί, θα εφαρμόσει την πολιτική του Βερολίνου, το οποίο "πούλησε" τον Σαμαρά, καθώς του είχε υποσχεθεί ρύθμιση χρέους που δεν το έπραξε".

Δεν βλέπω δόλο στη δήλωσή του, αυτή είναι η πραγματικότητα, αλλά στην εποχή αυτή του άκρατου Γκεμπελισμού, (κοιτάξτε το  
άρρωστο ύπουλο, χθόνιο βλέμμα του Ούννου Γκέμπελ και συγκρίνετε το με το σημερινό ολάκερης της Γερμανίας) θα πρέπει όλοι οι ΣΥΡΙΖΑ-ίοι να προσέχουν τι λένε, τα παπαγαλάκια κόβουν-ράβουν και την έχουν όρθια, εκσπερματώνουν όπου λάχει και όπου νάναι, ιδίως πάνω στη νοημοσύνη μας. Και σιγά που ο Γερμανός θα ρύθμιζε το χρέος, και προσέξτε: "το μη βεβαιωμένο χρέος", και φυσικά γνωρίζω ότι η δόλια κακοδιοίκηση και κλεπτομανία των πασόκων και των νεοδημοκρατών και τη σωρεία προσλήψεων στο δημόσιο άχρηστων υπαλλήλων για να μένουν στις θέσεις τους οι διάφοροι υπουργοί και να τρώνε οι διάφοροι βουλευτές, και φυσικά γνωρίζω το ανύπαρκτο φορολογικό σύστημα, τη διαπλοκή, τη διαφθορά, την ατιμωρησία, μέχρι και τώρα, οδήγησε τη χώρα στο χρέος των 110 ή 120 επί του ΑΕΠ- αλλά, προσέξτε, με την προσφυγή μας στο μηχανισμό σωτηρίας, αντί να ελαττωθεί το χρέος, αυξήθηκε, έφτασε στο 170 κοντά- μυστήρια πράγματα θα πείτε, ελάτε όμως που δεν είναι, αλλά είναι απλά, όπως απλό και το καθάρισμα του μήλου, αφού όμως πρώτα ταΐσεις τη μηλιά με βρόμικο λίπασμα, δηλαδή, ελεινό βρόμικο χρήμα, (SIEMENS-Χριστοφοράκος).
Και γιατί παρακαλώ υποσχέθηκε μόνο ο Γερμανός και όχι ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση;, οι Ιταλοί, οι Ισπανοί, οι Γάλλοι, δεν είναι Ευρωπαίοι; Όχι, δεν υπάρχει ενωμένη Ευρώπη, πολιτικά και πολιτιστικά, υπάρχει μια ένωση χωρών με κοινό, και πάλι υποτίθεται, νόμισμα, όπου η υποτιθέμενη, προς το παρόν πλούσια χώρα, διαφεντεύει τις άλλες. Άρα δεν είναι παρά μια ένωση Κεντρικών Τραπεζών όπου κυριαρχεί εκείνη της Γερμανίας- άραγε, έτσι την ήθελαν και την οραματιζόταν οι θεμελιωτές και εμπνευστές της Ένωσης; Μάλλον όχι, έκαναν όμως ένα λάθος: συμπεριέλαβαν στην ένωση τη βάρβαρη Γερμανία, εθισμένη να ξεγελά και να ληστεύει. 
Το ξέρω, τα παραπάνω είναι απόψεις απλοϊκές ενός απλού πολίτη που δεν θέλει αυτή την Ένωση, διότι δεν είναι ποιοτική, αντίθετα είναι ανάλγητη που ποδοπατεί τον αδύνατο ή δόλιο ηλίθιο, δεν τη θέλω γιατί τελικά θεμελιώθηκε πάνω σε νόμισμα και όχι στην Πολιτική και όχι στον Πολιτισμό.
Τι μας λέει τώρα η μαφία της κυρίας Σόιμπλε και του κυρίου Μέρκελ
"Ή μένετε στη γαμημένη Γερμανική Ευρώπη και ληστεύομε ό,τι έχετε και δεν έχετε ή φεύγετε και σας γαμούμε από πίσω". 
Και πώς αλλιώς θα αγόραζε κρατική γερμανική εταιρεία τα αεροδρόμιά μας; Μεταρρύθμιση λένε τον ανασκολοπισμό μας. Συγνώμη για τη φρασεολογία μου, αν έγραφα σε έντυπο δεν θα χρησιμοποιούσα αυτές τις λέξεις, αλλά όταν βλέπω αυτή τη μούρη του άρπαγα, το αίμα μου ανεβαίνει στα ουράνια της οργής...
...αλλά έτσι ή αλλιώς το Blog μου το χρησιμοποιώ ως ημερολόγιο και ως πεδίο μονολόγων, πάντα μου άρεσαν οι μονόλογοι στο θέατρο, πάντα μου άρεσε ο σολίστας στο κοντσέρτο.
Έτσι απλοϊκά λέω πως, ακόμα μια φορά σπρωχτήκαμε μπρος στο μεγάλο ΝΑΙ ή στο μεγάλο "ΌΧΙ".
Εγώ φυσικά θα πω "ΌΧΙ", βαρβαρότητα δεν θα περάσεις, αναισθησία θα σβηστείς".
Θα φωνάζω όπου θα βρίσκομαι, όπου θα στέκομαι, ακόμα και μέσα από τον τάφο μου- η ζωή αξίζει με τα "ΌΧΙ" και όχι με τα "ΝΑΙ" των συμβιβασμών, καθώς υπάρχουν και τα "ΝΑΙ" των συγκρούσεων, εξίσου απελευθερωτικά.          

Τελειώνω πάλι με Χατζηδάκη από το μεγάλο του έργο:
"Εποχή της Μελισσάνθης" και όποιος με καταλαβαίνει, φυσικά το αφιερώνω στο Σαμαρά, τον μελαγχολικό που μοιάζει πως μόλις βγήκε από γερμανική πρέσα και στον Βενιζέλο, που από αρχηγός έγινε συμβουλάτορας του πρώτου και που μοιάζει να πέρασε από πάνω του γερμανικός οδοστρωτήρας.

"Σηκώθηκεν ο άνεμος/ και σκίζει τα πανιά μας/ πέφτει η βροχή και μούσκεψε/ τα πιο κρυφά όνειρά μας/ Μα εσύ μικρή τρελή και παραπονεμένη/ το' λεγες πώς θα γινόσουν/ Μικρή λημσονημένη;
Σε πάτησαν τα πόδια μας/ σε μάτωσεν η βιά μας/ σου σπάσανε τα κόκαλα/ τ' ασθενικά παιδιά μας/ κι όταν ξερή κι αναίσθητη σε πέταξαν στο χώμα/ ποιος τάχα σε θυμήθηκε/ έτσι θλιμμένη/ Μικρή λησμονημένη;

Ένα σκοτεινό τοπίο όλη μου η Ελλάδα...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου