Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014

Λαζόπουλος, Θεοδωράκης, Μητρόπουλος, Πάγκαλος, Κρανιδιώτης...κ. ά.

"Με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, δεν θα έχει ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ από μνημονιακές ή παραμνημονιακές, φιλομνημονιακές δυνάμεις που μόνο τέτοιες υπάρχουν από δεξιά στην πλειοψηφία τους. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, είναι ενδεχόμενο να συνεχίσει τη μνημονιακή πολιτική. Είναι πολύ πιθανό. Δεν το λέω σίγουρο, γιατί είμαι μετρημένος. Μια κυβέρνηση με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και έναν ενημερωμένο λαό, (θα μιλήσει) όχι για μονομερείς κινήσεις, γιατί δεν υπάρχουν, όχι για plan B, γιατί δεν υπάρχει, όχι για μονομερή διαγραφή χρέους, αλλά για επιθετική διαπραγμάτευση, επειδή το πρόγραμμα των δύο μνημονίων συν ένα μισό δεν οδηγεί πουθενά, αλλά σ’ αυτό που λέμε φτωχογόνα ανάπτυξη, όπως λέμε στο χωριό μου. Πρέπει μια ισχυρή κυβέρνηση να το θέσει αυτό".
Τα παραπάνω είπε εικονιζόμενος έτερος/εταίρος ΣΥΡΙΖΑ-ίος κος Μητρόπουλος- μα αυτά δεν λέγονται, δεν είναι πολιτικά πράγματα αυτά, για τον απλούστατο λόγο, ο άξεστος ψηφοφόρος που δεν συμμετέχει στα κοινά παρά με αυτό που λέγεται κοιλιά, δεν θα τα καταλάβει αλλά μήτε και εκείνος που συμμετέχει γνωστικά θα εκβιαστεί, γιατί τι άλλο από εκβιαστικά δεν είναι τα παραπάνω λόγια, δηλαδή, αν δεν καταφέρει να αρπάξει ο ΣΥΡΙΖΑ το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του Λαού- (Άχ! αυτή η λέξη, άδεια από νόημα πια), θα είναι παγιδευμένος στις υπογραφές των άμυαλων, ανεγκέφαλων ή και προδοτών του Συντάγματος των Ελλήνων που έβαλαν στα Μνημόνια/Μνημόσυνα.
Πάει τελείωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να βρει κοινό λόγο, κοινό βηματισμό.  

Ο κος Φαήλος γεννήθηκε το 1965 και η Δα Έλλη Παπαγγελή το 1988, επόμενο είναι η δεύτερη να αρνείται τους νεκρούς στο Πολυτεχνείο το1973, επόμενο ο πρώτος να παζαρεύει τους νεκρούς ως έξωθεν ή εντός του Πολυτεχνείου... και προσέξτε την υπεροψία ενός εθνικόφρονα και το ναρκισσισμό ενός θηλυκού, και καθώς είναι νεαρά βλαστάρια, τους αφιερώνω τους στίχους του ποιητή Γ. Χρονά που μελοποίησε ο Μ. Χατζηδάκις: Καλώ τους οπαδούς ν' ακολουθήσουν/ Δεν μας φοβίζουνε τα κύματα/ Οι εθνικόφρονες είναι χαζοί...

"Ελάτε τώρα να κάνουμε μια παράταξη, στην οποία θα κυριαρχήσω εγώ και το ΠΑΣΟΚ μου, το οποίο δεν αλλάζω και ηγείται αυτού η παρέα μου και είμαι πρόεδρος εγώ".
Αυτά είπε για τον Βενιζέλο ο εικονιζόμενος κος Πάγκαλος.
Ένας από εκείνους του Πασόκ που ρήμαξαν τη χώρα, αλλά επειδή δεν είναι πλέον δημόσια μούρη, δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω άξεστες εκφράσεις, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι πάντα ήσουν κουτός, όπως όλοι οι Πασόκοι και όλα όσα τώρα λες, κουτά λες- ο κόσμος τα γράφει σε χαρτί τουαλέτας, που λέμε.

Χθες ο Λαζόπουλος ήταν ακόμα μια φορά εξαιρετικός, και συμφωνώ μαζί του, και όταν με θυμό καρδιάς αποκαλούσε τους κυβερνώντες: Καννίβαλους, μου θύμιζε τον εαυτό μου.
Μου άρεσε που αποκάλυψε με στοιχεία τη μισθοδοσία του Σ. Θεοδωράκη και για την θεατρινίστικη επίσκεψή του στα ανατιναγμένα γραφεία του Athens Voice, όπου έκανε πρόβες για τη λήψη του βίντεο. Πράγματι είναι πολύ θεατρικός ο τύπος αυτός, μέχρι που σκέπτομαι πως ο διακαής του πόθος ήταν να γίνει σταρ της τηλεόρασης, και φυσικά έγινε...του Ποταμιού...too much theatrical party, αν είναι Κόμμα... 
 
Άντε βρε κουτέ και εσύ Νταλάρα που θέλεις να σκύψομε το κεφάλι και να αποδεχτούμε πως όλοι φταίμε που η μικρή μας χώρα τρώει χαστούκια, εσύ Νταλάρα να σκύψεις το κεφάλι, τόσο που να χωθείς σε πιθάρι γεμάτο λάσπη...μα πόσο ανημέρωτος πρέπει να είναι κανείς και πόσο αυτοφυλακισμένος στον αφαλό της κοιλιάς του για να λέει τέτοια λόγια;, ή μόνο φτάνει να είναι μόνο ωραίος, εννοώ μόνο στη μορφή και όχι στη φωνή, τραγουδιστής, όπως ακριβώς και ο κος Σ. Θεοδωράκης, ωραίος μεν, κουτός και ανημέρωτος δε...ε, αυτοί είναι οι ψηφοφόροι του: κουτοί και ανημέρωτοι...  
...επιστρέφω στον Λαζόπουλο, είχε δίκιο που κριτικάρισε τη συνάντηση Τσίπρα με την κα Αγγελοπούλου, άλλωστε το σημείωσα και εγώ προχθές, τέτοιες συναντήσεις σε τέτοια εποχή είναι βλαπτικές... μου άρεσε και το ερώτημα που έθεσε: αν στην περίπτωση που οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ψηφίσουν  Πρόεδρο Δημοκρατίας, η Νέα Δημοκρατία και το Πασόκ θα αποδεχτούν τους ψήφους μιας εγκληματικής παραπολιτικής οργάνωσης; Είδομεν, για μένα δεν θα ήταν απίθανο, γιατί Καννίβαλοι κυβερνούν τη χώρα με διαταγές σκληρότερων Καννιβάλων της υποτιθέμενης πολιτισμένης Ευρ(ό)πης.
Μου άρεσε και η άποψή του για τον κονφερανσιέ της φιλοσοφίας κο Ράμφο στην θεατρική παράσταση των δύο χαρακτήρων, πολύ κοντινών των τραγελαφικών του Μπέκετ, ή μάλλον του Ιονέσκο, ή μάλλον του Αντάμωφ.
Ανώριμοι ψηφοφόροι του Ποταμιού, της Χρυσής Αυγής, της Νέας Δημοκρατίας και του παρτσαδιού Πασόκ, η φτώχεια δεν είναι κακό πράγμα όταν σώζεται η αξιοπρέπειά σου, η τιμή σου, η σκέψη σου, περισσότερο φτωχοί δεν θα γίνομε όταν επιστρέψομε στη Δραχμή, στο πρώτο νόμισμα της Ευρώπης, περισσότερο ευάλωτοι στα εξωτερικά ζητήματα δεν θα γίνομε, ίσα-ίσα τώρα είμαστε περισσότερο από ποτέ άλλοτε ευάλωτοι και εκτεθημένοι, αφού η Ελλάδα δεν αποτελεί σύνορο της Ευρ(ό)πης, αφού τα αήθη συμφέροντα της Γερμανίας και άλλων χωρών βρίσκονται στην κορυφή της αναλγησίας και εγκληματικής νοοτροπίας-, δεν μας θέλουν, δεν τους θέλομε χίλιες φορές, δεν μας εκτιμούν, δεν τους σεβόμαστε χίλιες φορές-, οι άνθρωποι δεν είναι νομίσματα, δεν είναι μετοχές, ομόλογα, επιταγές, γραμμάτια, είναι... 
 
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου