Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014

Merkel/Shauble/Netanyahou και οι εγχώριοι καλοθελητάδες...

Χριστιανοί, Εβραίοι, Μουσουλμάνοι, όλοι κάνουν λάθη, στον κόσμο υπάρχουν μόνο δύο άνθρωποι, ο ένας με θρησκεία χωρίς μυαλό και ο άλλος με μυαλό χωρίς θρησκεία...

Το παραπάνω θα μπορούσε να είναι δικό μου αλλά έρχεται από το 11 αιώνα και είναι ενός Άραβα Ποιητή από τη Δαμασκό- δεν θυμάμαι το όνομά μου -και που στον αιώνα αυτόν η Δαμασκός ήταν κέντρο πολιτισμού και επιστημών, επιστήμονας της Δαμασκού υπολόγισε τον 11 αιώνα την ακριβή απόσταση από τη γη στη σελήνη.
Όπως βλέπετε ο κόσμος δεν αλλάζει, αλλάζουν όμως τα οπλικά συστήματα, και ανάλογα των αλλαγών τους αγριεύουν οι αλαζονικές επιθυμίες των ανθρώπων, από κοντά και η φιλαργυρία/ τοκογλυφία-, στο μεταξύ οι πάγοι στο Βόρειο Πόλο λιώνουν και οι φαρμακευτικές εταιρείες σκορπίζουν ιούς για να βρομοπωλούν τα εμβόλιά τους, όπως θα αντιλαμβάνεστε πάλι ο όλεθρος ίπταται πάνω από τα κεφάλια μας, ο όλεθρος του θρησκευτικού φανατισμού, ο όλεθρος των θανατηφόρων ιών, ο όλεθρος της τοκογλυφίας και των οπλικών συστημάτων. 
Στο μεταξύ πληθαίνουν οι έγκυρες φωνές για το βρόμικο παιχνίδι που έπαιξαν οι "Οίκοι Αξιολόγησης" για το αξιόχρεο του τόπου μας: Όλα σχεδιασμένα, όλα οργανωμένα, εκείνο που χρειαζόταν ήταν οι καλοθελητάδες/υπηρέτες.
Στον τόπο μας η Δεξιά ήταν πάντα μειοδοτική, είτε μετριοπαθής είτε ακραία, και η Αριστερά πάντα αμήχανη και μη χειραφετημένη, ανάμεσά τους το Κέντρο, πάντα χειραγωγημένο και ανάλογα τη δημαγωγική ικανότητα του αρχηγού της μιας ή της άλλης παράταξης, ακολουθούσε τυφλό και έρμαιο.
Και τι έχομε τώρα; Το μοίρασμα της χώρας μας, η μισή ανήκει στους Γερμανούς και η άλλη μισή στο Ισραήλ, (προτείνω από εδώ στο Ισραήλ να ισοπεδώσει τη Γάζα, να αφανίσει τους Παλαιστίνιους, αλλά και αυτή η Χαμάς είναι ηλίθια, προκαλεί μια από τις μεγαλύτερες πολεμικές μηχανές του κόσμου με σφενδόνες) πέρα από αυτό, που ολοφάνερα φαίνεται πια, έχω την εντύπωση πως στο πίσω μέρος του ανεγκέφαλου κεφαλιού τους οι Εβραίοι θαρρούν την Ελλάδα τσιφλίκι τους, μην ξεχνάμε πως η Δικτατορία του 1967 είχε για απώτερο σκοπό τον διαμελισμό της Κύπρου με υπουργό εξωτερικών της Αμερικής τον Εβραίο-, αυτοδηλούμενος εχθρός της Ελλάδος, Χένρυ Κίσινγκερ, με την πάνω-κάτω δήλωσή του: "Να αφανιστεί κάθετι Ελληνικό". Και γιατί πέτυχε η Δικτατορία;, γιατί είχαμε καλοθελητάδες, όπως και τώρα με την οικονομική Δικτατορία, άλλωστε το δήλωσε και η Μέρκελ: "Όποια χώρα χρωστά χάνει την εθνική της κυριαρχία", αυτή η σιχαμερή γυναίκα, που είμαι σίγουρος πως όταν πεθάνει θα συμβεί αυτό που συνέβηκε στην Αγγλία με το θάνατο της Θάτσερ: Πανηγύρι χαράς στη μισή Ευρώπη, ακόμα και ο Spiegel άρχισε να την κράζει για τη στάση της απέναντί μας...
...κοιτάξτε το σιχαμένο μούτρο της που ο μορφασμός της εκφράζει την ίδια τη σιχασιά. Άραγε πότε θα παύσει να υφίσταται ο ΣοϊμπλεΜερκελ-ισμός στην υποτιθέμενη πολιτισμένη Δύση/ Ευρώπη των Σταυροφοριών; Το γράφω αυτό γιατί σαν να ζούμε μια συνέχεια με άλλες ενδυμασίες την εποχή των βάρβαρων Σταυροφοριών.  
Οι παραπάνω εικονιζόμενοι πρέπει να είναι από τους πιο μισητά έμβια του τόπου μας, φυσικά μαζί με άλλους. Προσέξτε το ύπουλο και φοβισμένο βλέμμα του Σημίτη, ο οποίος δεν θα λογοδοτήσει για τα δάνεια που έκανε βάζοντας ενέχυρο τις ψυχές μας μήτε για την υπερκοστολόγηση των αναθεματισμένων Ολυμπιακών Αγώνων.Προσέξτε το υπερφίαλο βλέμμα του Σουρνάρα, ο οποίος δεν θα λογοδοτήσει για τη βλακεία του στην (περίεργη) επιμονή του για το φόρο πετρελαίου, και όχι μόνο για το πάγωμα των νεο-Ελλήνων, όσο για την απώλεια εσόδων 400 εκ. βρομοευρομάρκα. Κοιτάξτε το ηλίθιο βλέμμα του Παπακωσταντίνου και το δειλό σκύψιμο του Παπανδρέου. 
 
Πολλοί είναι οι οικονομολόγοι και οι γνωρίζοντες μαθηματικά, αλλά λίγοι γνωρίζουν από αυτούς την ποιητική διάσταση των αριθμών, άλλωστε, άλλο να μιλάς μια γλώσσα και άλλο να γράφεις ποίηση, δεν εννοώ ποιήματα, ποιήματα γράφουν οι πάντες, ακόμα και εγώ, τέλος πάντων, ο παρακάτω εικονιζόμενος με το όνομα, Jerome Kerviel...
 
...Gorden Boy, αλλιώς Bellboy, της "τυραννίας των οικονομικών αγορών", δική του φράση, έχασε, στο πού δεν ξέρω πού, ίσως στου διαόλου τον κώλο, 4.9 δις ευρό στην αγορά στοιχημάτων ομολόγων, προξενώντας την κατάρρευση της Societe Generale Bank το 2008. Εκείνος υπερασπίζεται ότι, ό,τι έκανε το έκανε με τη σύμφωνη γνώμη της Τράπεζας.* 
Όπως και να έχει, μην αποταμιεύτε, είναι το ίδιο πράγμα να κρατάτε τα όποια κέρδη σας στο μαξιλάρι, οι οικονομικές κλεψιές, τις οποίες αποκαλούν κρίσεις, όσο υπάρχει αυτό το παιχνίδι στοιχημάτων σε άυλους αριθμούς και έγγραφα τα οποία δεν είναι μονάχα ανυπόγραφα, αλλά ανύπαρκτα- κρέμονται στον αέρα, πέρα από αυτό ο τόκος που κερδίζετε δεν είναι πάνω από 1,2% και από την άλλη μεριά δανείζεστε πάνω από 10% και πάνω- και ρωτώ: αξίζει το ρίσκο για 1,2;
 
Νά πώς θεωρώ τα προσκολλημένα έμβια στη φυλαργυρία και  τοκογλυφία...
...ως επιβλαβή έντομα κολλημένα και νεκρά στην ξεγελαστική κολλώδη τροφή- η νεκρότητά τους μας μολύνει, μολύνει και τον αέρα που αναπνέομε. Ναι, είναι έντομα, αλλά επειδή η φωτογραφία είναι μικρή, δεν διακρίνονται, στις τράπεζες όμως και στα χρηματιστήρια εντόνως διακρίνονται- το βλέμμα τους μοιάζει με ναρκομανή που μόλις πήρε τη δόση του και εσκπερματώνει πύον.    

Υ. Γ.
Χαιρετίζω την κίνηση/θέση των 38 βουλευτών της Πολιτικής Άνοιξης (Ν.Δ) σχετικά με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, μακάρι να είχαν και άλλες παρόμοιες φωτεινές θέσεις/αντιδράσεις.   

*Πηγή: Περ. WEEK, τ. 964 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου