Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014

Η κα Αρβελέρ, η Βυζαντινολόγος και ο κος Νικολόπουλος, ο Ομοφοβικός...

Δεν είχα σκοπό να γράψω μήτε χθες, μήτε προχθές, μήτε σήμερα, αλλά δεν με αφήνουν τα γεγονότα και πράξεις/λόγια των ανθρώπων. Προχθές είδα μια ταινία στην τηλεόραση που ο πρωταγωνιστής της είπε σε μια στιγμή: "Κάποτε ο κόσμος ήταν ζωολογικός κήπος, σήμερα είναι ζούγκλα". 
«Εγώ γνώρισα την κατοχή. Για να πάω στο σχολείο περνούσα πάνω από πτώματα πεινασμένων ανθρώπων, τα οποία μάζευε ένα καροτσάκι του δήμου. Λοιπόν, όταν μου λένε ότι υπάρχει κρίση, γελώ».
Περίεργη σύμπτωση, και εγώ κα Αρβελέρ περνώ πάνω από πτώματα και μάλιστα πέφτω κάτω από τα γέλια, έτσι ξεγελώ και την πείνα μου και πίνω χαμομήλι για να πραϋνω την οργή μου. 
«Είχα πάρει ένα ταξί πρόσφατα στο Παρίσι και μου λέει ο ταξιτζής "κυρία Αρβελέρ, πρέπει να βοηθήσουμε τους Ισπανούς γιατί είναι εργατικοί, κάνουν ό,τι πρέπει, όχι σαν τους Έλληνες".
Πολύ μου άρεσε η άποψη του ταξιτζή, έχει βάθος αμέτρητον.
"Θυμάμαι μία μέρα ταξίδευα με τον Ντελόρ και μου λέει "πες μου λίγα πράγματα για την Ελλάδα". "Είναι μία χώρα, όπου δεν είσαι άνθρωπος, είσαι πακέτο, το πακέτο Ντελόρ", απάντησα.
Κα Αρβελέρ, δυστυχώς αυτό το πακέτο είχε χιλιάδες πακέτα εντός του, τόσα που ο κάθε Έλληνας σήμερα έχει το πακέτο του αξίας ολίγων ευρομάρκων- τόσο αξίζει ο καθείς μας πια.
"Η Ευρώπη δεν είναι μόνο τα χρήματα που δίνει. Η Ευρώπη έχει υποχρεώσεις, αλλά και εμείς έχουμε υποχρεώσεις απέναντί της".
Κα Αρβελέρ, η Ευρόπη δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της- πρέπει να ενημερωθείτε.
"Αν ρωτήσεις έναν Έλληνα ποιες είναι οι υποχρεώσεις που έχουμε απέναντι στην Ευρώπη, δεν θα σου απαντήσει κανείς".
Ωραία λοιπόν, γιατί δεν τις γράφετε εσείς σε μορφή Μανιφέστου/ Δέκα εντολών να τις μάθουμε. 
«Νομίζεις ότι οι Έλληνες έχουν πάθει καθίζηση".
Καθίζηση έχει πάθει ολάκερη η Ευρόπη, δεν είναι άσχημο να ενημερώνεστε.
"Δεν υπάρχει ένα όραμα. Μνημόνιο-όχι μνημόνιο. Το μνημόνιο είναι όραμα; Τι θα πεις στα παιδιά; Όχι μνημόνιο, καλά, αλλά μετά;"
Μετά Καιάδας, αυτό μας αξίζει, άλλωστε ο Καιάδας βρίσκεται κάπου εδώ- ναι, αυτό μας αξίζει κα Αρβελέρ, είμαστε ακαμάτηδες και κλέφτες και πονηροί και κομπλεξικοί και ό,τι χειρότερο υπάρχει σήμερα στη μικρή τρύπα της Γερμανίας που ονομάζεται Ευρόπη. 
"Λοιπόν, αυτό με φοβίζει πολύ περισσότερο απ’ όλα. Ότι έχασαν οι Έλληνες τη δυνατότητα -όχι της ελπίδας, την οποία έχουν εναποθέσει στους ξένους- αλλά του οράματος".
Και η ελπίδα και το όραμα και η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη και η Ισότητα και η Ανοχή είναι λέξεις κούφιες που σχηματίζουν το άδειο κέλυφος: Ευρόπη.  
«Κάποτε είπα κάτι και μου θύμωσε όλος ο κόσμος. Ότι περάσαμε από τα τσαρούχια στα Tod’s. Είναι μία ατάκα που όμως αν την αναλύσεις έχει αλήθεια. Από τις σκηνές της κατοχής φτάνουμε στο "πάρε δάνειο", "πάρε αυτοκίνητο", "πάρε και δεύτερο και τρίτο".
Ας μην ξεχνάμε πως τα υποδήματα Tods, είναι ανθεκτικότατα τόσο, που με ένα ζευγάρι από αυτά βγάζεις δέκα χρόνια και βάλε, άρα οικονομικά, ενώ θα ήθελες 100 ζευγάρια τσαρούχια, άρα είναι αντί οικονομικά...αλλά, αλλά, αλλά, από την άλλη μεριά, ξέρετε πόση τέχνη χρειάζεται για να βαδίζει κανείς με τσαρούχια και πάνω απόλα να σκέπτεται;  
Κα Αρβελέρ, δεν είναι σοβαρά αυτά που λέτε, λυπάμαι.  
"Εγώ μόνο στην Ελλάδα βλέπω οικογένειες να έχουν δύο αυτοκίνητα, ένα μονό και ένα ζυγό".
Συμφωνώ απόλυτα, πρέπει όμως να αναρωτηθούμε: ποιος κέρδιζε από τα δύο αυτοκίνητα; Ποιοι άλλοι από τις αυτοκινητο-βιομηχανίες και τις τράπεζες που ξεγελούσαν τους πολίτες;
Θα μου πείτε, "και γιατί να ξεγελιούνται;" Ελάτε ντε- μάλλον την ερώτηση θα έπρεπε να την κάνατε στον κο Σημίτη πρώτα και μετά στον κο Σουφλιά- αν καλά θυμάστε τις ανοησίες τους.
"Νομίζω ότι φταίει η εμφυλιακή κρίση. Δεν πάψαμε ποτέ να είμαστε σε εμφύλιο πόλεμο. Δεν πάψαμε ποτέ να έχουμε αυτόν το διχασμό».
Μήτε η Ισπανία έπαυσε-, ή μήπως θαρρείτε την Ισπανία του Ραχόϊ ενωμένη;, ή την Ιταλία; Καμιά χώρα δεν ελευθερώνεται από τις αντιθέσεις της, και ας μην ξεχνάμε πως έχουν περάσει μόλις 102 χρόνια που ζούμε εντός των σημερινών συνόρων μας, τα λογαριάζω από το 1912, και όχι από το 1821-, ε, επόμενο είναι να έχομε αδυναμίες, και ίσως λιγότερες, πάντα αναλογικά, από άλλα κράτη/έθνη της υποτιθέμενης μέχρι τώρα Ενωμένης Ευρόπης, και ας μην ξεχνάμε πως, για την καταστροφή της Μικράς Ασίας έβαλε το δαχτυλάκι της η πανελεύθερη Γαλία-, και αν καθίσομε ήρεμα και συγκινητικά θα διαπιστώσομε συγκρυασμένοι πως οι Ευροπαίοι συγκριτικά με μάς έχουν πρισσότερα σκουλήκια στο μυαλό τους, που όμως κατορθώνουν να τα πωλούν ως δόλωμα σε μας τους ψαράδες - λίγο γέλιο δεν βλάπτει.    
«Η "Χρυσή Αυγή" καλπάζει, όπως και η Χαμάς στην Παλαιστίνη".
Δεν πιστεύω ότι το είπατε κα Αρβελέρ- ώστε η Χαμάς καλπάζει;
Έλα μυαλό μου στη θέση σου να μην σε ξεκολλήσω με φουρκέτα! 
"Είσαι μεγάλη γυναίκα, πας να πάρεις τις πέντε πεντάρες σου και σε περιμένει ο πεινασμένος μετανάστης να σου τις πάρει, σε παίρνει το αγόρι της Χρυσής Αυγής, σε πηγαίνει πιο κάτω, οπότε το λες στον εγγονό, στην κόρη, στον γιο. Δεν ήρθαν οι δικοί σου να σε πάνε και σε πήγε η "Χρυσή Αυγή". Oπότε να ψηφίσουμε "Χρυσή Αυγή", γιατί αυτοί θα πηγαίνουν στη θέση μας, αντί να παίρνουμε εμείς την γιαγιά την παίρνουν αυτοί".
Μα είναι λόγια αυτά σοφής γυναίκας; Έλεος, έλεος πια η τόση τυφλότητα ή αν θέλετε, επιπολαιότητα. 
Δεν έχει εθνικό χαρακτήρα η "Χρυσή Αυγή", γιατί αν είχε θα είχε μια άλλη στάση απέναντι στο μεταναστευτικό κίνημα.
Ενώ του Εθνικού Μετώπου της Λεπέν που έχει εθνικό χαρακτήρα, έχει φυσικά και διαφορετική στάση έναντι των μεταναστών- τα ίδια λένε κα Αρβελέρ, τα ίδια και ίσως χειρότερα.
"Και αυτό είναι το μόνο πράγμα, που φοβίζει τους Ευρωπαίους. Δεν τους φοβίζει η οικονομική κρίση, άλλωστε όλοι περνάνε οικονομική κρίση, αλλά η "Χρυσή Αυγή" δεν θα περάσει στην Ευρώπη. Έχει καταντήσει η Ελλάδα να είναι ένα υπόδειγμα ρατσισμού για τους ξένους. Αν ρωτήσεις ποια είναι η πιο ρατσιστική χώρα στην Ευρώπη, θα σου πουν αμέσως η Ελλάδα". 
Και όχι η Γαλλία με το τεράστιο ποσοστό ακροδεξιών πεποιθήσεων και όχι η Αυστρία με το παρόμοιο ποσοστό και μήτε η Ολανδία, μόνο η Ελλάδα με το ποσοστό της Χρυσής Αυγής, γέννημα της άμυαλης οικονομικής πολιτικής της Ευρόπης και περισσότερο της Γερμανίας + της αναλγησίας των τοκογλύφων δανειστών-, κα Αρβελέρ, οι πολιτικοί μας δανειζόταν βάζοντας ενέχυρο τις ψυχές μας και το γνώριζαν αυτό οι Ευροπαίοι και η αποκαλούμενη "Αγορά" κεφαλαίων.    
"Οι Ευρωπαίοι, ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει, γελάνε.
Αλλά με τη "Χρυσή Αυγή" δεν γελάνε καθόλου".
Ε, ας γελάνε οι Ευροπαίοι, γελώ και εγώ με τον γελοίο τους φόβο, όσο για τη θλίψη σας σχετική με το «μαύρο» στην ΕΡΤ, λόγο δεν κάνατε για πολιτικό πραξικόπημα-, υπάρχει όμως και μια άλλη θλίψη-, μπορεί πλέον να μην έχομε εθνικό αερομεταφορέα, εθνική τηλεόραση και να μας έμεινε μόνο ο εθνικός μας ύμνος, ξεχάσατε όμως το Βυζάντιο που ο πολιτισμός του μας πηγε τόσο μακριά που ακόμα να επιστρέψομε-, για αυτή τη θλίψη μιλώ: της μη επιστροφής στις ανθρώπινες αξίες, στις πολιτιστικές αξίες, στις πολιτικές αξίες και στην απλή σοφία.

Πηγή: Αρβελέρ: Οταν μου λένε ότι υπάρχει κρίση, γελάω | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/168169#ixzz3BkwbzU5P

...και έχομε τον ομοφοβικό χριστιανικής προέλευσης κο Ν. Νικολόπουλο, βουλευτή παρακαλώ, να υβρίζει τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου. Φρίκιασα με τις δηλώσεις του. Μα έχει ήθος αυτός ο πολιτικός ανήρ, αυτό το αρσενικό;
Και τι σας κόφτει κε Νικολόπουλε εσάς τι κάνει ο ένας και τι κάνει ο άλλος; Τι είδος φασισμός είναι αυτός; Πώς μπορείτε να τολμάτε να θίγετε τον τρόπο του άλλου με τον οποίο επιθυμεί να αγαπά, ερωτεύεται, συνδράμει, αφοσιώνεται;
Κα Αρβελέρ, αυτή την πραγματικότητα δεν τη θίξατε, εννοώ, τον φασισμό που εδράζεται στον χριστιανισμό και στον πολιτικό αρριβισμό και οπορτουνισμό πολλών τάχατες άξιων πολιτικών μας αρσενικών που δεν έχουν ερωτευτεί ούτε μια φορά, που είναι αδύναμοι και αδύνατον να αγαπήσουν-, λυπάμαι κα Αρβελέρ, λυπάμαι- στην επανέκδοση του βιβλίου μου "Το ΒΛΕΜΜΑ", δεν θα σας συμπεριλάβω, όπως και μερικούς άλλους- δεν άντεξαν μέχρι τέλος, και φυσικά είναι καλό όταν περνούν τα χρόνια να ξέρομε τι πρέπει να αποφεύγομε και να σιωπούμε, όπως και να αποφεύγομε να πράττομε όπως έπραξε ο Βασιλιάς Ληρ στα γεράματά του όπου δεν είχε πλέον το χρόνο να επανορθώσει- άρα, κάλιο να κάνεις λάθη στα νιάτα σου, γιατί έχεις χρόνο να επανορθώσεις, παρά στα υποτιθέμενα σοφά γηρατειά που αλίμονο σε οδηγεί στην τρέλα και τον όλεθρο.Τέλος πάντων, όλα πια έχουν φύγει από το κέντρο τους, οι τροχοί έχασαν τις ακτίνες τους...
...ποιος άραγε έκλεψε το πέος του γλυπτού;
Μα ποιος άλλος απο τον κρυφό ομοφιλόφυλο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου