Δευτέρα, 7 Ιουλίου 2014

Λ. Παπαδήμος, Ψαριανός, Παπακωνσταντίνου, Παπανδρέου, κ.ά...

...η Ελλάδα γέμισε από ιδιοφυΐες.
Ο Λ. Παπαδήμος είπε:
Προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους απαιτείται, αφενός, η εφαρμογή δημοσιονομικής πολιτικής που θα οδηγήσει σε ικανά πρωτογενή πλεονάσματα
(αφού ληστέψομε και άλλο ό,τι έχει απομείνει, αφού πτωχεύσομε και άλλο την κοινωνία, αφού προστεθούν και άλλες αυτοκτονίες- αλλά δεν είναι εκεί το θέμα, το θέμα είναι ότι αυτά τα γνωρίζει και ο πρωτοετής φοιτητής οικονομίας) 
τα οποία θα συμβάλλουν στη σταδιακή μείωση του χρέους και αφετέρου, η εφαρμογή οικονομικής πολιτικής που θα τονώσει τη δραστηριότητα και θα συντελέσει στην επίτευξη υψηλότερου και διατηρήσιμου ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης μακροπρόθεσμα. Μια μικρή και ανοικτή οικονομία, όπως η ελληνική, μπορεί να επιτύχει υψηλή και βιώσιμη ανάπτυξη μόνο εάν γίνει περισσότερο ανταγωνιστική και βελτιώσει σημαντικά τις εξαγωγικές της επιδόσεις στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία.*

Ο Γ. Ψαριανός είπε:
Δεν θα υπογράψω. Δεν θέλω δημοψήφισμα και δεν συμφωνώ με την πρόταση. (Να μη σώσεις να υπογράψεις, η υπογραφή σου πλέον δεν έχει καμιά αξία, και κατά την ταπεινή μου γνώμη ο άνωθεν κύριος είναι από τους μεγαλύτερους αριστερούς που γέννησε αυτή η χώρα, μαζί φυσικά με τον Μπίστη, αριστεροί ελεύθερης ισορροπίας, ίσως και μπαλαρίνες, όπου κάτσει η μπίλια, όπου κάτσει ο ρυθμός, όταν φαλιρίσει και το Ποτάμι κάπου θα αναζητήσει άλλη στέγη) Είμαι υπέρ της απελευθέρωσης της ενέργειας, χωρίς βεβαίως η ΔΕΗ να δοθεί προίκα σε ημέτερους ή να δημιουργηθεί ένα νέο καρτέλ. (Όχι, όχι, δεν θα δοθεί στους ημέτερους, όχι, όχι, δεν δημιουργηθεί καρτέλ- μα είναι λόγια αυτά;)

Οι Παπανδρέου-Παπακωσταντίνου:
Έκθεση από στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου και της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής αποκαλύπτει πως η κυβέρνηση Παπανδρέου φούσκωσε το έλλειμμα του 2009 κατά 14,7 δισ. ευρώ Απόρρητη έκθεση - φωτιά: Φούσκωσαν το έλλειμμα του 2009 και έστειλαν την Ελλάδα στο ΔΝΤ. Εκτόξευσαν τελικά το έλλειμμα στο 15,8% του ΑΕΠ.
Με άλλα λόγια: Οικονομικό Πραξικόπημα, άρα όλα όσα έγιναν είναι αντι-Συνταγματικά, παράνομα, άρα όλα μπορούν να ανακτηθούν διά έννομου Συνταγματικού Νόμου. 


Ο Β. Καρπενάρος είπε:
"Η χώρα έχει ανάγκη από ένα Πατριωτικό Ενωτικό Κίνημα. Ένα δεξιό κόμμα- έτσι όπως το αντιλαμβάνεται η παραδοσιακή δεξιά παράταξη- που θα επωμιστεί τη βαριά ευθύνη της επανάκτησης της χώρας από τους Γερμανούς κατακτητές" λέει χαρακτηριστικά στη Real News. Σύμφωνα με την εφημερίδα σε συνάντηση που είχε με τον Τάκη Μπαλτάκο φάνηκε να υπάρχουν δυνατότητες σύμπλευσης.
Να μας λείπει ένα τέτοιο Πατριωτικό Ενωτικό Κίνημα, όμοιο και απαράλλαχτο του ΝεοΔημοκρατικούΠασοκικού μορφώματος. 

Ο Δ. Κρεμαστινός είπε:
 «Δεν υπάρχει Ελιά. Υπάρχει συνεργασία με άτομα που ηγούνται ανύπαρκτων κοινοβουλευτικών κομμάτων» δηλώνει στη Real news ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός.
Παράλληλα, δεν αποκλείει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εδώ το ΠΑΣΟΚ συγκυβερνά με τη Ν.Δ., γιατί να μην κυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ;».
Έλα ντε, γιατί να μην συν-Κυβερνήσει- στα αλήθεια, δεν εγνώριζα πόσο γελοίους μπορεί να κάνει η Εξούσια τους ανθρώπους, και πόσο γελοία είναι η ίδια η Εξουσία- όχι δεν εγνώριζα- εγκληματική ναι, αλλά γελοία- Όχι.
Τέλος, ο κ. Κρεμαστινός αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ «εάν μεταβληθεί ιδεολογικά».
Καλά, σε αυτό το σημείο γελάνε και τα πατίνια, το Πασόκ ακόμα δεν έχει μεταβληθεί ιδεολογικά, εξακολουθεί να είναι Σοσιαλιστικό και Δημοκρατικό- μα σε ποιους τα λέτε κε Κρεμαστινέ; Σε ποιους;
Τα θέρετρα χλιδής που θα κάνουν την Ελλάδα Μονακό...
Ζήτωσε το Κιτς, ζήτωσε η ξεφτίλα, ζήτωσε η πείνα, ζήτωσε η ζητιανά,
Έγινε λοιπόν το οικονομικό πραξικόπημα για να γίνει η Ελλάδα ένα Μονακό- τέτοιος ευτελισμός, τέτοιος εξευτελισμός, τόση αναξιοπρέπεια, δεν έχει ματαδεί καμιά άλλη χώρα σε καιρό Ειρήνης.
Ψεκάσαμε, σκουπίσαμε, τελειώσαμε- τόσο αξίζατε νεο-Έλληνες, λένε οι δανειστές-τοκογλύφοι.
Στην υγειά μας βρε παιδιά, μέχρι που να μας σώσουν οι μεταναστάτες της 1ης ή 2ης γενιάς- το πιστεύω αυτό που γράφω, αυτοί οι μετανάστατες μπορούν να μας σώσουν, για αυτό και δεν τους νομιμοποιούν- γνωρίζουν καλά πως οι παραπάνω έτσι και νομιμοποιηθούν και αποκτήσουν ιθαγένεια, θα αποκτήσουν συνάμα και Ελληνική Συνείδηση ανωτέρα της δικής τους.   

*Όταν ακούω κάποιον να μου λέει: είμαι οικονομολόγος, ευθύς γνωρίζω ότι έχω να κάνω με ηλίθιο ή για έναν πέρα για πέρα κουτό, και πράγματι, κουτόχορτο δεν τρώει;, δηλαδή, τι άλλο είναι το χαρτονόμισμα από βλήτο, ας ήταν τουλάχιστον καμωμένο με ίνες χασισιού, να το μασούσαμε / τρώγαμε σε περίπτωση ασθένειας, όποιας ασθένειας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου