Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014

Γκίκας Χαρδούβαλης, ο νέος Πρωθυπουργός μας και ο κος Παπαχειλάς...

Μην πιστέψετε σε όσα πει γιατί άλλα θα ήθελε να πει και άλλα θα πει, είναι ο νέος υποβολεύς του γερμανικού Μερκελισμού, όπως παλιά: Θατσερισμού, η οποία όταν πέθανε οι Άγγλοι το γιόρτασαν.
 
...ο εικονιζόμενος είναι ο νέος, αλλά πολύ παλιός, εγκάθετος Πρωθυπουργός του Έθνους, της Πατρίδας, όλων των Νησιών, των Περιφερειών, των Τραπεζών, της Στερεάς Ελλάδος, της Ελληνικής Μακεδονίας, της Ηπείρου κλπ...τον φύλαγαν σε αργυρό συρτάρι... και τώρα θαυμάστε τις ανθρωπιστικές σπουδές του, αλλά πρώτα ας τον δούμε με το αδερφάκι του, δυο ξύλινα αδερφάκια, πολύ διαβαστερά και υπάκουα. Θα έχετε βέβαια συνεδητοποιήσει ότι μας κυβερνούν ξύλινα έμβια, με άλλα λόγια εκείνοι που έχουν άχυρο στο μυαλό τους...
Σαν καλά μαθητούδια της λογιστικής οικονομίας, λάτρεις των αριθμών, λάτρεις των μεταλλαγμένων προϊόντων της λογιστικής οικονομίας.

Νοε.2011 - Μάιος 2012, διατέλεσε Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.
Ερευνητικός Εταίρος στο Centre for Economic Policy Research του Λονδίνου και στο Centre for Money, Banking and Institutions τουSurrey Business School. Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, εκπρόσωπος στο EBF- EMAC. Μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του CIIM, της εκτελεστικής επιτροπής του ΙΟΒΕ και του ελληνικού Ιδρύματος Harvard.   Κάτοχος διδακτορικού Διπλώματος στα Οικονομικά από το Berkeley-Καλιφόρνια USA (1983), και Master of Science και Bachelor of Arts στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά από το Harvard-Μασαχουσέτη USA (1978). Έχει διατελέσει Επίκουρος Καθηγητής στο Barnard College, Columbia University (1983-1989) Αναπληρωτής και Τακτικός Καθηγητής στο Rutgers University- Νέα Υερσέη (1989-1993).
2000–2004 διετέλεσε Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του   Κώστα Σημίτη. Έχει εκτεταμένη εμπειρία σε κεντρικές τράπεζες και τον ιδιωτικό τραπεζικό τομέα: Υπήρξε ο Οικονομικός Σύμβουλος του Ομίλου στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (1996-2000), Οικονομικός Σύμβουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος (1994-1995), όπου υπήρξε Αναπληρωτής του Διοικητή στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και Σύμβουλος Ερευνών στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης (1987-1993)*

Όπως θα παρατηρήσατε, η δραστηριότητά του υπερβαίνει τα όρια του ανθρωπισμού, είναι τόσο ανθρωπιστής που ο ίδιος ο ανθρωπισμός κρύφτηκε από την ντροπή του-, συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 50 υπερασπιστές και στυλοβάτες του υπέρ-ανθρωπισμού. Είναι σοφός, πολύ σοφός, κρατά σημειώσεις σε ένα μαύρο μπλογκ, ίσως Moleskine, είναι μοντέρνος, πολύ μοντέρνος, ίδιος με το μοντέρνο, δεν υπάρχει άλλο μοντέρνο, η γραμμή του είναι ευθεία, η σκέψη του μονοδρομική, τα πιστεύω του ορθά, δεν υπάρχουν άλλα πιστεύω-κολώνες ενός άτεγκτου συστήματος που τάσσεται υπέρ του κέρδους του όποιου νομίσματος και κατά της όποιας ανθρώπινης αξιοπρέπειας/ύπαρξης. Είναι ακριβώς αυτό που ονειρεύεται ο Παπαχειλάς, ο οποίος σε ένα του άρθρο στην Καθημερινή-04/06/ενεστώτος έτους, με τίτλο: "Ανάγκη μοντέρνας Κεντροδεξιάς". 
Διαβάστε τι διάβασα. "Ο κρατισμός που δόξασε η λαϊκή Δεξιά απεβίωσε ως μοντέλο.
(Τι θα λέγατε κύριε Παπαχειλά για μια Ριζοσπαστική Μοντέρνα Δεξιά τύπου Κωσταντίνου Καραμανλή; Μάλλον να την ξεχάσομε, εδώ δεν χωρά ο μοντερνισμός).
Η Ελλάδα χρειάζεται μια σύγχρονη, και πάντως όχι λούμπεν, (Δηλαδή λούμπεν είναι η Πολιτική Άνοιξη που μας κυβερνά;) Κεντροδεξιά που θα βασίζεται στο νόμο και την τάξη,
(Άρα σήμερα δεν υπάρχει μήτε νόμος μήτε τάξη), 
τον σεβασμό των κανόνων μιας πραγματικά ελεύθερης αγοράς και ένα βαθύ φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό.
(Και πού την είδατε σήμερα την Ευρώπη κύριε Παπαχειλά; Είναι ευρωπαίος ο Ραχόι, ο Ολάντ, η Μέρκελ, ο Κάμερον, ο Σαμαράς, και όλοι οι άλλοι; Αυτή είναι η Ενωμένη Ευρώπη που οραματίστηκαν οι θεμελιωτές της; Μην τρελαθούμε. Ένα σκορποχώρι είναι που οι κάτοικοί του περιφέρονται με ένα κάλπικο νόμισμα που, εξαιτίας του χάθηκαν οικονομίες και οικονομίες. Εκλεγμένες κυβερνήσεις γκρεμνίστηκαν από τη βελούδινη κοινοβουλευτική Δικτατορία, εγκάθετοι αχυράνθρωποι εξυπηρέτησαν την τραπεζική μάφια-, τρανό παράδειγμα η χώρα μας-, όχι, δεν τη θέλω και όχι μονάχα εγώ, μια τέτοια Ευρώπη)
Και καταλήγει: "Το ζητούμενο είναι μια μοντέρνα(!) Κεντροδεξιά που θα κυβερνήσει τη χώρα με άποψη, τσαγανό
(Ίσως και με τσαμπουκά)
και τεχνοκρατική
(Όχι άλλοι τεχνοκράτες, όχι άλλος τεχνοκρατισμός)
επάρκεια".

Λοιπόν, θα γίνω κουραστικός ξανά γράφοντάς το: μήτε η Κεντροδεξία, μήτε η Κεντροαριστερά, μήτε η Σοσιαλδημοκρατία, μήτε ο Σοσιαλισμός, μήτε η σκέτη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία δύναται να υπάρξουν αν δεν αυτοφαγωθεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα, γιατί σίγουρα θα αυτοφαγωθεί, κανένα σύστημα δεν διαρκεί αιώνια ή, αν στο μεταξύ, Άνδρες Πολιτικοί με τσαγανό και εντιμότητα, με σθένος και με κλέος, και όχι αχυράνθρωποι, αφυπνίσουν ξανά την Πολιτική Οικονομία και στείλουν στα αποκαΐδια της Ιστορίας το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα και τους ψυχωτικούς Γερμανούς που πάντα δίχαζαν την Ευρώπη.

Κύριε Παπαχειλά, εγώ θέλω μια μοντέρνα ΚεντροΔεξιά α λά Μιρό ή α λά Μαγκρίτ ή α λά Τζιακομέτι- εσείς;               

*Πηγή: Αυτός είναι ο νέος τσάρος της Οικονομίας - Ο Γκίκας Χαρδούβελης αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/158596#ixzz34DXVrkoj 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου