Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014

Καλημέρα για χθες- Καληνύχτα για σήμερα...και ο Carlo Petrini...

...στις εκλογές κέρδισαν όλοι-έχασαν όλοι.
Έχασε η Πολιτική, κέρδισε ο φόβος.
Κέρδισε η αμνησία, έχασε η μνήμη.
Έχασε ο θυμός, κέρδισε η αδιαφορία.
Κέρδισε η αναξιοπρέπεια, έχασε η Δημοκρατία.
Έχασε η εξυπνάδα, κέρδισε η βλακεία.
Κέρδισε η σχιζοφρένεια, έχασε η σωφροσύνη.
Έχασε η τιμιότητα και το θάρρος, κέρδισε η διγλωσσία.
Κανείς τους δεν παραδεχόταν την πραγματικότητα, τους είδα σαν χαλκομανίες, και ήταν χαλκομανίες. 
Όσο άκουγα να μιλούν στα διάφορα τηλεοπτικά κανάλια, στελέχη, βουλευτές, υπουργοί, δημοσιογράφοι, τόσο και οι αντιφάσεις, ανακολουθίες, κουταμάρες, παχύρευστα κυλούσαν στο χώρο μου.  
Από τις δηλώσεις Σαμαρά/Βενιζέλου φάνηκε πως περίμεναν πανωλεθρία, δεν ήρθε όμως για αυτούς, ήρθε όμως για μας, το βράδυ κοιμήθηκαν καλά, το πρωί ξύπνησαν ευδιάθετοι. 
Σε αυτό φταίνε τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ, βοήθησαν την αποδεκατισμένη Ν. Δ. να σταθεί στα πόδια της, στήριξαν το παρτσάδι που απόμεινε από το Πασόκ για να συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση των υπαλλήλων της Μέρκελ.
Αυτή είναι η αλήθεια, το εκλογικό σώμα δεν είναι άμοιρο της κατάντιας μας- αυτοί είμαστε, κουτοί και απαθείς ψήφισαν τη Ν. Δ. (Πολιτική Άνοιξη) και την ΕΛΙΑ, το παρατσούκλι του Πασόκ. 
Φασίστες σχιζοφρενείς και άμοιροι ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή. 
Αδιάφοροι και άνοστοι πλακατζήδες ψήφισαν το α-απολιτικό ΠΟΤΑΜΙ, οι υπόλοιποι πηγαν για μπάνιο, έβαλαν μπόλικο αντι-ηλιακό και ακόμα λιάζονται κάτω από έναν ψεύτη ήλιο.

Τη Χρυσή Αυγή τη γέννησε η ανίερη συνουσία της Μέρκελ με τον  Σόϊμπλε.
Το ΠΟΤΑΜΙ το γέννησε η Ν. Δ. και το Πασόκ.
Ο κατακερματισμός των όποιων πολιτικών δυνάμεων, υγιών ή όχι, φανερώνει την παράκρουσή μας και την ανθρωπιστική μας κρίση.
Κοκαλώσαμε σαν πρόβατα στην εμφάνιση των λύκων.
Τρέχομε σαν ποντίκια σε πυρκαγιά.
Όχι, δεν ήθελα να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή να καρπωθεί τη δυσαρέσκεια, ήθελα με ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ, και επειδή βασίστηκε στη δυσαρέσκεια, έκανε τα μοιραία λάθη- όταν βασίζεσαι στις ανοήτες πράξεις και συμπεριφορές του αντιπάλου για να τον νικήσεις, στο τέλος ηττάσαι εσύ.
Όταν έριξα το ψηφοδέλτιο υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη, ένιωσα χαρά, είπα μέσα μου: "Μακάρι να την ένιωσαν και οι άλλοι και το βράδυ να τη νιώσουν μεγαλύτερη".

Το βράδυ παρακολουθώντας τη ροή των αποτελεσμάτων, ένιωσα να βυθίζομαι σε βάλτο.
Λυπήθηκα που δεν εκλέχτηκε ο Σακελλαρίδης, οι Αθηναίοι προτίμησαν τη γραβάτα και το κοστούμι, τον καθωσπρεπισμό και την αδράνεια. 
Τελειώνω, από τώρα και στο εξής θα ασχολούμαι με συνταγές γαστρονομίας, διότι η απόλαυση της γεύσης, η οποία εξαρτάται από την ηγεία (επίτηδες έβαλα "η" για να τονίσω πως, η υγεία της γης ηγείται της υγείας μας), μπορεί λοιπόν η απλή απόλαυση να μας οδηγήσει ξανά στα μονοπάτια της Δημοκρατίας, γιατί η οικονομία των κερδών διαμέσου των μαθηματικών οδηγεί στον φασισμό, απλά πράγματα, που δεν απέχουν από τον ζόφο.
Μπείτε στο Google και ψάξτε για τη SlowFood και θα καταλάβετε τι εννοώ, και είμαι σίγουρος πως θα θαυμάσετε την ευφυΐα του πιο ευαίσθητου και τρυφερού άνδρα για να δείτε πως η πολιτική σκέψη έρχεται από την αρχή του πολιτισμού: τη Γεωργία που ο Carlo Petrini, το ξέρει πολύ καλά, διότι δεν μπορεί να είσαι ευφυής και να μην είσαι ευαίσθητος, τρυφερός και απλός. 
Ο Carlo Petrini είναι ο Γαιάνθρωπος του Michel Serres, ας γίνομε όλοι Γαιάνθρωποι...διαβάστε τα βιβλία του Serres...
 
...το ξέρω, το ξέρω, είμαι ρομαντικός, αλλά ρομαντικοί στάθηκαν σε όλη τους τη ζωή, ο Petrini, και ο Serres- το ίδιο και εγώ...
                

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου