Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014

Σακελλαρίδης, Λαζόπουλος και ο φέρελπις νάρκισσος- Σπηλιωτόπουλος...

...παρακολούθησα στο καθεστωτικό κανάλι "Mega Μου" τους τρεις υποψηφίους δημάρχους: Καμίνη, Σακελλαρίδη, Σπηλιωτόπουλο, (πράγματι το όνομά του έχει μεγάλη σχέση με τη σπηλιά) το διαπίστωσα χθες, αναιδής, ωραιοπαθής, υβριστικά σίγουρος για τον εαυτό του, μέχρι αφέλειας, διέκοπτε συνεχώς τους συνομιλητές, παλιό και εύκολο τέχνασμα, που δεν δείχνει άνθρωπο ευφυή, αντίθετα φανερώνει την κουτή και χαζή δεξιά, αλλά πάντα επικίνδυνη ακροδεξιά καταγωγή του- να μην αφήνει τον άλλον να αποσώνει το λόγο του, είναι τυχαίο που έχωσε στη φαρέτρα του τον Πλεύρη; Ο δε πρωθυπουργός του εκστόμισε το παρακάτω: 
"Η Έλλάδα είναι γένος θηλυκού". Μα δεν είναι, αφού ήδη έχουν παύσει να γεννούν οι Ελληνίδες. Η Ελλάδα είναι έθνος γερόντων.   
Όσο για τον Καμίνη, έτσι ακριβώς τον περίμενα: σαν να βρισκόταν στο σαλόνι του, δεν ήταν προετοιμασμένος, ίσως γιατί και δεν μπορούσε να προετοιμαστεί, τα πεπραγμένα του- αδιάψευστα πεπραγμένα. 
Και έρχομαι στον Σακελλαρίδη, ακόμα μια φορά με έπεισε, ευγενής, προσηνής και αυστηρός εκεί που χρειαζόταν, ιδιαίτερα απέναντι στον Σπηλιωτόπουλο, αισθάνθηκα ότι εκ του φυσικού ύψωνε τη φωνή του, πράγμα που δείχνει ότι διαθέτει τσαγανό, πράγμα που σημαίνει πως ξέρει τι ακριβώς θέλει- σε τίποτα δεν έμεινε άλαλος, όσο και αν Τρέμη- Πρεντετέρης δεν ήταν διόλου φιλικοί απέναντί του.
Πέρα από αυτό ήταν και ο πιο συμπαθητικός στη μορφή και φυσικά να μην παραλείψω να γράψω και ο κομψότερος, ξέρετε η κομψότητα φανερώνει ευγένεια και γούστο και δεν σημαίνει φυσικά ακριβό ρούχο, αλλά ταιριαστό στο φυσικό του ανθρώπου- τι λέμε;, ή μάλλον τι είπα εδώ και πολλά, "Φόρα το ρούχο φόρα το- μη σε φορά καλέ μου".
Τελειώνοντας λέω πως ο Δήμος Αθηναίων δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να πέσει στα χέρια της ακροδεξιάς, να φύγει από τα χέρια της συγγενούς απάθειας ή αδράνειας και επιτέλους να τον αναλάβει η Αριστερά- είναι ιστορικό μας χρέος, τώρα αν δεν έχομε ιστορική και κοινωνική συνείδηση- ε, ας πάμε στο διάολο.
Μια όμορφη φωτογραφία τραβηγμένη με τη μηχανή Kodak Fun, δηλαδή μηχανή μιας χρήσης που έληγε το 2006

Και έρχομαι στον Λαζόπουλο, τον βρήκα κουρασμένο αλλά πολύ ανθρώπινο και η απάντηση που έδωσε στον Θεοδωράκη του βρόμικου Ποταμού με κάλυψε απόλυτα.
Και ένα φοβερό σενάριο: θέλετε να κυβερνηθείτε από την Πολιτική Άνοιξη (διάβαζε: Ν. Δ.) και το Ποτάμι; Αν ναι, στις δύο ημέρες των εκλογών να πάτε για μπάνιο, με την επαύριο θα περάσετε θαυμάσια, θα σας έρθει στο κούτελο το 4ο επίσημο Μνημόνιο.
Προχθές στην εκπομπή "στον Ενικό" του Χατζηνικολάου άκουσα τον Δέλαστικ να κατονομάζει συντηριτικά κόμματα τα κόμματα που θέτουν υπό αμφισβήτηση τη σημερινή κατάσταση στην Ευρώπη- αλλά για σταθείτε, είναι τάχατες προοδευτικά κόμματα εκείνα που θέλουν μια Ευρ-όπη (στενή οπή πλέον) της λέσχης των Βριξελών και μιας Γερμανικής τράπεζας; Έλεος, έλεος.
Και γιατί παρακαλώ η Fiat π. χ. να δανείζεται με 5% και η BWV με 2%; Ε, αν το βρίσκετε δίκαιο, τότε η μοίρα μας είναι ορθή, το αξίζομε να είναι υπουργός Υγείας, ο πλέον αντιπαθής των αντιπαθέστατων, αυτός ο Έλλην/Χριστιανός με το όνομα Γεωργιάδης, ο πιότερο πιστός της Δικτατορικής Τρόϊκας που, τη μια στιγμή ξεσπαθώνει υπέρ της Ελληνικής γλώσσας και του αθάνατου Ελληνικού Πολιτισμού και την άλλη στιγμή ξεσπαθώνει υπέρ του χριστιανισμού, ξεκάθαρο παράδειγμα μιας αθεράπευτης σχιζοφρένειας-, οι Ιταλοί όμως δεν το βρίσκουν ορθό και δίκαιο και με το δίκιο τους, μήτε οι Εγγλέζοι φυσικά να διοικεί και να διχάζει την Ευρ-όπη μια Γερμανία, πάντα εγκληματική.
Το βρίσκετε σωστό, έντιμο, ανταγωνιστικό σε μια κοινωνία Εθνών/Κρατών αλληλεγγύης; 
Τι άλλο, τι άλλο; Α, ναι, για την ΕΛΙΑ, δεν έχω ματαδεί πιότερο άνοστη, πιότερο αφασική παρέα που μαζεύτηκε για να διεκδικήσει την ψήφο μας...ψεκάστε τους, σκουπίστε τους, το ξανά γράφω, με την πιο σκληρή βούρτσα που διαθέτετε- είναι δύσμοιροι και όσοι την ψηφίσουν δύσμοιροι και ολιγόμυαλοι θα είναι και αυτοί.

Στο πέρασμα της ζωής μου έχω δει πολλούς να αυτοεξευτελίζονται, αλλά σαν τον Πάγκαλο κανέναν άλλον. Αυτή η φλύκταινα, αυτός ο πομφόλυξ, είναι κάτι άλλο, σαν να τον έχει καλύψει το ίδιο του έμπυο, τέτοιο ξεμώραμα δεν έχω ξανά δει, παρόμοιος υβριστής δεν υπάρχει στο Πανελλήνιο ολάκερο, στη μούρη του αντικρίζομε τώρα την ποιότητα του Πασόκ, δηλαδή τη δική μας ποιότητα- Ω! πόσο σε σιχαίνομαι νεο-Έλληνα, άσκοπα πλάνητα εδώ και εκεί και πάνω απόλα με αντιηλιακά στις ημέρες των εκλογών...
 Ακόμα μία φωτογραφία με την Kodak Fun του 2006  
Υ. Γ.
Θέλω και  έχω πολλά να γράψω, ένα από αυτά είναι ότι διαισθάνομαι, και δεν θέλω διόλου να επαληθευτεί η καταραμένη μου δαίσθηση, ότι θα ξανά χαθεί το τρένο... 
              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου