Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

ο κος Στουρνάρας και η σχισμή που έχει στο κεφάλι του για το ευρό...


"...δεν παίζουμε με το ευρώ. Δεν παίζουμε με το νόμισμα, με τα ιερά και τα όσια"...είπε ο μέγας οικονομολόγος, Γ. Στουρνάρας, εδώ βέβαια γελάμε γέλιο πικρό καθώς το ευρό είναι ιερό και όσιο, τότε εύκολο είναι να φανταστούμε ότι αντί για κεφαλή/πρόσωπο, έχει ένα ευρό γερμανικής κοπής- δηλαδή ευροΜάρκο...

Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης, εφ. Καθημερινή.
...τον μαυροφορεμένο κύριο με το περίεργο καπέλο και το σταυρό τον ξέρω, τον ωραίο κύριο με το κολλημένο χαμόγελο, που μου φαίνεται ως μάσκα, ο οποίος κάθεται στα αριστερά του, δεν τον ξέρω, μήπως τον ξέρετε εσείς; Βρίσκεται σε προεκλογικό οργασμό.
 
Ευρώπη, σημαίνει πλατιά, εκτενή επιφάνεια, αλλά επειδή στην εποχή μας έχει στενέψει, γράφω το "ευρώ", "ευρό" διότι πρόκειται πλέον για μια οπή, ξέρετε πόσες ερμηνείες δύναται να πάρει η λέξη "ΟΠΗ", εγώ ας τη χρησιμοποιήσω τώρα ως "σχισμή".
Ο Κος Στουρνάρας λοιπόν, και όχι μόνο αυτός, αλλά εκατοντάδες άλλοι, ιδίως δημοσιογράφοι, που κατοικοεδρεύουν γύρω από το σωματείο ή σύλλογο ή ίδρυμα ή κοινότητα πλέον, έτσι όπως έχει καταντήσει στην εποχή μας η: Βουλή, έχουν μια σχισμή στο πίσω μέρος της κεφαλής των στην οποία κάθε πρωί ένας αόρατος Γερμανός εντεταλμένος του Νεο-εθνικοσοσιαλισμού, Νεο-ναζισμού, ΕυρωΝαζισμού, ΣοϊμπλεΜερκελισμού, ρίχνει και ένα ευρό στη σχισμή, διαφορετικό από αυτά τα λίγα που κρατάμε εμείς, είναι ή ασημένια ή χρυσά ή πλατινένια, με αυτόν τον τρόπο ταΐζονται οι έχοντες σχισμή στο κεφάλι, και όταν ξυπνούν εντελώς όπου στρέψουν το μάτι τους βλέπουν ευρό, θέλουν να πούνε διψώ και λένε ευρό, θέλουν να πούνε πεινώ και λένε ευρό και ούτω καθ' εξής στη συνέχεια πέφτουν στο κρεβάτι φωνάζοντας ευρό, θέλω να κοιμηθώ, μετά ανοίγουν την εφημερίδα να διαβάσουν και βλέπουν ευρό, ανοίγουν βιβλίο (λέτε να διαβάζουν βιβλίο οι 153 βουλευτές και κάτι άλλοι;) και βλέπουν αντί για λέξεις ευρό, πηγαίνουν θέατρο (λέτε να πηγαίνουν θέατρο οι 153 που απόμειναν και κάτι άλλοι;) και βλέπουν να χοροπηδάνε μπροστά τους ευρό, πηγαίνουν κινηματογράφο (λέτε να πηγαίνουν σινεμά τα 153 απομεινάρια και κάτι άλλα;) και βλέπουν τους ηθοποιούς ντυμένους σε ευρό να μιλούν γερμανικά και μόνο γερμανικά και μάλιστα γερμανικά του Χιτλερισμού, όποιος έχει δει ταινίες και όποιος έχει διαβάσει το βιβλίο του George Steiner, θα καταλάβει τι εννοώ- μιλάμε για βαρβαρίλα, για πορδίλα, για αδηφαγία, για απληστία, για ληστεία, για επιθετικότητα, για στραμπουλιγμό του φάρυγγα και του οργάνου γλώσσα.
Τελειώσαμε, τελείωσαμε, τελειώσαμε, τελειώσαμε, τελειώσαμε. Μου άρεσε το πρωτοσέλιδο της εφ. Ποντίκι. 
Μην ψηφίσετε την ΕΛΙΑ γιατί έτσι ψηφίζετε Γερμανία, το έχετε πάρει χαμπάρι; Να το λέτε: η ΕΛΙΑ έχει για αρχηγό στο ευροψηφοδέλτιο τον Σουλτς, μακριά από την ΕΛΙΑ, μακριά από κάθε ίχνος που μυρίζει ΠΑΣΟΚ και για τον Δία, όχι Νέα Δημοκρατία διότι ο Σαμαράς του Έθνους αποκάλυψε το κρυφό μας όπλο: την ενέργεια.
 Εγώ όμως που είμαι υγιής και δεν βλέπω ευρό μήτε στον ύπνο μου, είμαι με το μέρος του Εγγλέζου Farange, θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ, άσχετα που δεν συμφωνώ με πολλά μαζί τους-, βρε, Στέλιο Κούλογλου, τι τα ήθελες αυτά που είπες για τη Μακεδονία προεκλογικά; Δεν γνωρίζεις τον Γκεμπελισμό της κυβέρνησης; Τέλος πάντων, σου το συγχωρώ γιατί είσαι καλός δημοσιογράφος και έχεις και το όνομά μου-, ή Ανεξάρτητους Έλληνες.
Οφείλομε να δείξομε αυτό που δεν θέλουν να δούνε αυτοί που βλέπουν μόνο το ευρό ως ιερό και όσιο πλάι στο εικόνισμα του Αγίου Στυλιανού έχουν και της Μέρκελ και του Σόϊμπλε και εμάς τους ανθρώπους/ πολίτες, ιδίως η Κα Σπυράκη και ο Κος Καψής, μας θεωρούν κουτούς και παλιανθρώπους και ανέντιμους για αυτό και πιστεύουν πως μας αξίζει η τιμωρία...
...οφείλομε να τους τιμωρήσομε, όπως να τιμωρήσομε και τον Κο άγνωστο της παραπάνω φωτογραφίας με το κολλημένο χαμόγελο που κάθεται πλάι στον άλλον Κο με το περίεργο καπέλο. 
 
Το τρυφερό τριαντάφυλλο για εκείνη που ξέρει από καλοσύνη και γενναιότητα και σθένος και σιγά-σιγά πολιτικοποιείται και γίνεται μέλος της πόλης και ψηφίζει ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ. 
                  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου