Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014

Τσίτσιδοι βγαίνομε στην Αγορά των τοκογλύφων...

...με 4,95% επιτόκιο, δηλαδή, με άλλα 500,000,000 περίπου ΕυροΜάρκα ανά χρόνο θα βαρύνει το δημόσιο χρέος, ενώ οι άλλες χώρες που βρισκόταν σε καραντίνα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, σαν να είχαμε όλες μαζί χολέρα, δανείζονται με 1,5%. Υπάρχει σοβαρότητα σε αυτόν τον τόπο; 

Άκουσα με τα ίδια μου τα αυτιά την τηλεφωνική επικοινωνία του απλού ψαρά που αναρωτήθηκε: "Μας έβγαλαν από τις αγορές επειδή είχαμε χρέος 120% του ΑΕΠ και τώρα που έχομε 170% μας ξανά δέχονται". Φράση/ερώτηση που την οικειοποιήθηκαν αντιμνημονιακοί δημοσιογράφοι- κανείς μνημονιακός δεν την ανέφερε, μάλιστα χθες, δημοσιογράφος, υποτίθεται οικονομικός αναλυτής, που όταν τυχαίνει να είναι καλεσμένος ο κος Βαρουφάκης κάνει την πάπια, δεν θα αναφέρω το όνομά του, τον είδα σε δυο ενημερωτικές εκπομπές, στην πρώτη ερωτηθείς για την έξοδό μας στις αγορές- (εγώ την θεωρώ ΕΙΣΟΔΟ σε νέο ΓΚΕΤΟ) - ήταν κάπως μετριοπαθής στην τάχα ειδική του (διάβαζε: αυτιστική) γνώμη, καθότι συν-καλεσμένοι στο πάνελ, ήταν σοβαροί αντικειμενικοί δημοσιογράφοι και δεν του έβγαιναν τα λόγια που του βγήκαν ύστερα από 1 ώρα ακριβώς σε άλλο κανάλι, καθαρά και τίμια υπέρ των μνημονίων και της αέναης χρεοκοπίας. Μίλησε για επιτυχία μιας ισχυρής κυβέρνησης και υπεραμύνθηκε τα καλά και άγια της προ-εκλογικής εξόδου στις διεθνείς αγορές της αέναης τοκογλυφίας. 
Μην εμπιστεύεστε τους δημοσιογράφους στο σύνολό τους, έχει πέσει πολλή χρήμα στην εξαγορά ειδήσεων και θέσεων και πάνω από όλα η διαστρέβλωση-, βλέπετε και οι δημοσιογράφοι έχουν πέσει θύματα της σχεδιασμένης κρίσης - το πόσο σχεδιασμένη ήταν/είναι η κρίση, το δείχνει ολοφάνερα το 170%, που έγινε λιγότερο του 120%, και τώρα μας δανείζουν για να χρεωθούμε ακόμη περισσότερο- αλλά μερικοί δημοσιογράφοι έχουν τρόπους να βρίσκουν πηγές άντλησης βρόμικων ΕυροΜάρκων.

Μα εκείνοι που οργώνουν τα αλγεινά πεδία της εξουσίας ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει φόβος, φοβούνται περισσότερο από όλους τους φοβισμένους, όμως, διδάσκονται πώς να τον διαχέουν στην κοινωνία - αυτή είναι η πραγματικότητα, γεννιόμαστε με φόβο και διερχόμαστε με φόβο το λίγο της ζωής μας.

Επιστρέψαμε στη δεκαετία του '60 όπου οι στρατιωτικές δικτατορίες φύτρωναν σαν δηλητηριώδη μανιτάρια ανά την εμφύλιο και τώρα ξεφυτρώνουν οικονομικές δικτατορίες, οι στολές των στρατιωτικών ενταφιάστηκαν, τα μαύρα κοστούμια παρελαύνουν στα υπουργεία μοιράζοντας χρήμα για την εξαγορά νόμων, και όλα αυτά, σε κοινοβουλευτικές τάχατες Δημοκρατίες. Φοβάμαι ότι θα φτάσομε στο σημείο να φοβόμαστε να σκεπτόμαστε.

Είναι φοβερό: είμαστε αναγκασμένοι να επιλέγομε τις λιγότερο διεφθαρμένες καταστασιακές κυβερνήσεις.
Και ξέρετε γιατί; Γιατί ψευδεπίγραφες ιδεολογίες αφάνισαν την έννοια της Δημοκρατίας-, δήλωνες σοσιαλιστής ή όποια άλλη ιδεολογία και αυτόματα ήσουν Δημοκράτης. Μα οι ιδεολογίες δεν περιέχουν, ας το πω έτσι, το Δημοκρατικό Δίκαιο, το αντίθετο, πρώτα οφείλεις να είσαι Δημοκράτης και μετά ό,τι άλλο, πρώτα να είσαι άνθρωπος και μετά καθολικός, χριστιανός, προτεστάντης και ό,τι άλλο.
Έχομε χάσει τις απαρχές των αγαθών εννοιών που έδιναν νόημα στη ζωή μας- το τρίδυμο: Ιδεολογία/ Οικονομία/ Θρησκεία- που ισχύει και διαστρεβλώνει τα πάντα, δεν έχει καμιά σχέση με τη Δημοκρατία, η οποία γεννήθηκε μέσα από τις ανάγκες μιας αγαστής και έντιμης ζωής που σημαίνει: Χαρά και Αγαθότητα, Μέθη και Γενναιοδωρία.
Το ξέρω το έχουν γράψει και άλλοι, αναγκάστικα να το γράψω εξαιτίας του 170% που έγινε λιγότερο του 120%. Ελπίζω να μην καταπιούμε αυτήνε την διαστρέβλωση, όπως ο Μπαλτάκος κατάπιε τον Σαμαρά και ο Βενιζέλος κατάπιε και τους δύο. 

Υ. Γ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αντικαταστήσει τον κο Σκουρλέτη, άξιος για άλλα πράγματα, όχι όμως για εκπρόσωπος κόμματος που βαίνει προς κατάκτηση εξουσίας, κάτι του λείπει, και επιτέλους τα μέλη του κόμματος που βγαίνουν στα κανάλια, ας έχουν μια πειστική απάντηση στην πιεστική ερώτηση πληρωμένων και ενίοτε υστερικών δημοσιογραφίσκων: "Και πού θα βρείτε τα λεφτά;" Και αν δεν μπορεί να βρει απάντηση το οικονομικό επιτελείο του κόμματος, ας ρωτήσει τον κο Βαρουφάκη...ή και εμένα...καλά εδώ χαμογελάστε, απλώς το έγραψα για να αποδείξω ότι η απάντηση είναι εύκολη, φτάνει να είσαι απλός Ψαράς και όχι γραμματιζούμενος όπως, Πρετεντέρης, Κύρτσος, Κώνστας, Κουβαράς, Χατζής, Καψής κ. ά., καθώς μονοδιάστατοι οι ίδιοι στη σκέψη, δεν μπορούν να δούνε τίποτα άλλο εκτός από το Μονόδρομο.  
 
Αύριο έρχεται η Μαμά της Πατρίδας μας Μέρκελ να μας αλλάξει τις πάνες γερμανικής απορροφοτικής δεινότητας- πώς αλλιώς θα απορροφούσε η ληστρική Γερμανία την οικονομία μας;, η οποία Γερμανία ακόμα μια φορά με τη βαρβαρότητά της δίχασε την Ευρώπη;
 
Σήμερα δεν έχει φωτογραφία, αντιγράφω το έξυπνο έξώφυλλο της "ΑΥΓΗΣ" της 8ης Απριλίου 2014.                                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου