Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013

Στουρνάρας και Σαμαράς- απάτριδες και επικίνδυνοι...

Αντώνης Σαμαράς μιλώντας την Παρασκευή στην Πολιτική Γραμματεία της ΝΔ. 

«Χθες διαδόθηκε η φήμη για νέα μέτρα, παρ' ότι το έχουμε πει πολλές φορές ότι 'δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα' και το είπε και η επικεφαλής του Δ.Ν.Τ. ότι δεν θα υπάρξουν οριζόντια μέτρα, (μήπως επιλεγμένα;) η δε Κομισιόν είπε ότι δεν θα υπάρξουν νέοι φόροι. Αυτά, οφείλονται στο ότι πιάσαμε τους στόχους μας. Σε κάποιους δεν αρέσει. Κάποιοι ακούν τη λέξη επιτυχία και βγάζουν αφρούς»

(Αφρούς βγάζει το 27% των ανέργων).

«Δημοκρατικό κόμμα δεν μπορεί να κάνει διάκριση ανάμεσα στην καλή και κακή βία και καλώ όλα τα κόμματα να στηρίξουμε τη νομιμότητα, χωρίς υποσημειώσεις και 'ναι μεν αλλά'. Η θεωρία της καλής και κακής βίας τροφοδοτεί τη βία και τον εξτρεμισμό»- 

(Άρα η οικονομική ΒΙΑ που βιώνουμε εξαιτίας της τάχα οικονομικής κρίσης διαμέσου των Μνημονίων, είναι Βία και μόνο ΒΙΑ, πέραν του καλού και του κακού, και ακόμα, η Χρυσή Αυγή δεν ξεπήδησε μέσα από αυτή την ιδιότυπη ΒΙΑ, κ. Σαμαρά;- διότι οι σώφρονες αναλυτές εντοπίζουν την άνοδο της Χρυσής Αυγής στα Μνημόνια, ή δεν συμφωνείτε αλλά συμφωνείτε μόνο για τη βία των αντι-μνημονιακών δυνάμεων, όσο για τη Χρυσή Αυγή που κρατιέται στο 7% του εκλογικού σώματος-άσχετα αν έγραψα πως είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα) τι έχετε να πείτε;

"Οι νεοναζί είναι ο χειρότερος κίνδυνος για τη δημοκρατία και τη χώρα και τους αντιμετωπίζουμε ως εγκληματίες, αλλά τον λόγο τώρα έχει η Δικαιοσύνη...το νομικό οπλοστάσιο της Δημοκρατίας ήταν επαρκές, για να επιτρέψει την προστασία της Πολιτείας από την Χρυσή Αυγή, αλλά αυτό που έλειπε μέχρι τώρα ήταν η πολιτική βούληση"

(Και εδώ μπαίνει το μεγάλο ερώτημα: από ποιους έλειπε η πολιτική βούληση; Έπρεπε δηλαδή να φτάσουν στο έγκλημα για να αφυπνιστεί η πολιτική σας βούληση;)

«Το φαινόμενο των ναζί στην Ελλάδα είναι παράδοξο και ντροπή γιατί η χώρα υπέφερε τα πάνδεινα από τους ναζί...Πρέπει να τελειώνουμε μαζί τους, πρέπει να είμαστε αμείλικτοι με τους ίδιους τους νεοναζί, και να εξαλείψουμε τα αίτια που τους δημιούργησαν». 


(Έλα ντε, ποια είναι τα αίτια; Τα αίτια τα υπογράψατε και εσείς κ. Σαμαρά με το Ουδείς Αναμάρτητος, όμως όχι, δεν είμαστε όλοι αμαρτωλοί)  

«Η παράταξή μας κάνει ό,τι είναι δυνατό για να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Πάνε οι εποχές που μας καλούσαν να απολογηθούμε για όλα. Είμαστε περήφανοι για την παράδοσή μας. Δεν έχουμε να απολογηθούμε σε κανέναν. Ο λαός δεν θα μας κρίνει με τα κριτήρια των αντιπάλων μας»

(Αχ! Αυτή η παράδοση των λυγισμένων γονάτων και της κάμψης της ραχοκοκαλιάς μας!)

"Δεν υπάρχει καλή και κακή βία"  

(Τότε γιατί η Δικαιοσύνη στον έναν φόνο θέτει ελαφρυντικά και στον άλλον όχι; Φόνοι δεν είναι και οι δυο; Άλλωστε ο λαός γιατί λέει εκείνο το θαυμάσιο: Κι ύστερα λένε φταίει ο φονιάς, ελάτε, ελάτε, μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας, τη νοημοσύνη των βουλευτών να την υποτιμάτε, δεν με αφορά...αλλά μην αντιλαμβάνονται ότι υποτιμούνται; Μπα!)

Τώρα, για τον κο Στουρνάρα, σήμερα στη Βουλή κοντολογίς είπε: "το Μνημόνιο είναι το καλύτερο πολιτικό κείμενο που έχει γραφεί για τα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας"

Πάρτε κόσμε άγγουρα, πάρτε και ώριμα, πάρτε και χύμα πάρτε και τσουβαλάτα, πάρτε σάπια, πάρτε και μολυσμένα.

Τελειώνοντας γράφω: το ένα Επικίνδυνο Αγόρι γεννήθηκε στην Αθήνα, το δεύτερο στη Μινεσότα, το τρίτο και αυτό στην Αθήνα-, τα παρέθεσα κατά ηλικία-, και παρ΄ όλα που δεν φόρεσαν μακριά παντελόνια, κατόρθωσαν να ξεβρακώσουν εμάς τους τάχα έξυπνους- πόσο χάρηκα που μήνυσε ένας συμπολίτης μας τον Γ. Α. Παπανδρέου για το ψέμα: "Λεφτά υπάρχουν" το ίδιο πρέπει να κάνει και ένας άλλος συμπολίτης μας για το/τα ψέμα του κ. Σαμαρά, ότι δεν πειραχτούν οι συντάξεις και πολλά άλλα, να παύσουν οι πολιτικοί επιτέλους να λένε ψέματα...        
  
Είμαι πολύ λυπημένος, πολύ λυπημένος και αντιγράφω τον Χατζηδάκι: " Πολύχρωμη απελπισία του καιρού μου βοήθησέ με να εξαφανιστώ..."
   
...κίτρινη είναι η ψύχη μου χολή στάζει, αλλά το λουλούδι είναι όμορφο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου