Κυριακή, 30 Ιουνίου 2013

Ο κος Κουβέλης και η Οικονομική Χούντα έχει τους Υπηρέτες της...

...οι δύο σφυγομετρήσεις που έγιναν κατόπιν του αυταρχικού κλεισίματος της ΕΡΤ που επέβαλλαν οι υπηρέτες της οικονομικής χούντας, φανερώνουν τρία τινά: 1ο: οι σφυγομετρήσεις είναι δόλιες, 2ο: οι πολίτες δεν ενημερώνονται ή δεν σκέπτονται πολιτικά και 3ο: σκέπτονται πολιτικά και είναι στην πλειονότητά τους φασίστες, τους αρέσει το "Μαύρο" και δεν εξηγείται αλλιώς το κέρδος που έλαβαν τα δύο κόμματα που απαρτίζουν τη σημερινή κυβέρνηση, και έρχομαι στα λεγόμενα του κου Κουβέλη, του οποίου πράξη, να παύσει να στηρίζει την Κυβέρνηση, τη δικαιώνω και την υπερασπίζομαι.      

"Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου αφορά και άλλους φορείς που θα καταργηθούν. Θα γίνουν λοιπόν οι αναγκαστικές έξοδοι από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα τυφλά, επί δικαίων και αδίκων; Ε λοιπόν σε μια δημοκρατική χώρα δεν μπορούν να υπάρχουν απολύσεις οριζόντιες, απολύσεις «ξαφνικού θανάτου». Εμείς πιστεύουμε ότι η διοικητική μεταρρύθμιση πρέπει να προωθηθεί με δημοκρατικό τρόπο. Στη βάση των κανόνων δικαίου και με αξιολόγηση. Ο αυταρχισμός στην προώθηση της θα οδηγήσει σε αδιέξοδο".

Οφείλομε να συμφωνήσομε με τα παραπάνω, αλλά...ο Μαρκ, σκύλος του γείτονά μου, δεν με αφήνει να ηρεμήσω και σκέφτηκα σε ποιον από τους δυο να ρίξω φόλα, στον Μαρκ τον σκύλο ή στον Κώστα παιδευτή/αφεντικό; Αν ρίξω φόλα στον Μαρκ, ο Κώστας θα αγοράσει έναν άλλον Μαρκ, αν ρίξω φόλα στον Κώστα, ο Μαρκ δεν θα παύσει να γαυγίζει, έτσι αποφάσισα ότι πρέπει να ρίξω φόλα και στους δυο- να γλιτώσω από τους Κώστηδες και τους Μαρκάκηδες- νομίζω ότι ταιριάζει στον "Ξαφνικό Θάνατο"  με τη διπλή φυσικά ερμηνεία του...

"...το μαύρο στις συχνότητες της ΕΡΤ είναι η εικόνα που τραυμάτισε τη δημοκρατική νομιμότητα και εξέθεσε διεθνώς τη χώρα. Εν μια νυκτί, αλλά αυτή η νύκτα εξελίσσεται σε σκοτάδι διαρκείας. Τρεις εβδομάδες συμπληρώνονται τη Δευτέρα με μαύρες οθόνες. Με αυταρχισμό όμως δεν προωθείς Μεταρρύθμιση. Προκαλείς απορρύθμιση".

Είμαι σίγουρος ότι ο Βενιζέλος γνώριζε την απόφαση της χούντας για το κλείσιμο της ΕΡΤ- το δείχνουν ολοφάνερα οι μετεξελίξεις, εννοώ την στήριξη Βενιζέλου στον Σαμαρά, ένα νεοδεξιό δίδυμο, επίσης οφείλομε να συμφωνήσομε στο παραπάνω του κου Κουβέλη, αλλά, κε Κουβέλη, εν μία νυκτί που π(εί)ρατε ως πειρατές την απόφαση να συμμετάσχετε σε μία κυβέρνηση ενός ακροδεξιού Σαμαρά και ενός καιροσκόπου Βενιζέλου, τι άλλο περιμένατε;   

"Η συνήθης στάση του ΠΑΣΟΚ να διαχειρίζεται επικοινωνιακά και την κρίσιμη στιγμή να μην αναλαμβάνει την ευθύνη να σηκώσει το βάρος μιας σθεναρής διαπραγμάτευσης, εκτιμούμε ότι είναι μια πολιτική γραμμή που απομειώνει στην πράξη την έννοια της συμμετοχής στην κυβέρνηση. Είχα βεβαίως την απορία, ποιος διακινεί την υπόγεια προπαγάνδα , ότι την ώρα της δύσκολης διαπραγμάτευσης για την ΕΡΤ, δήθεν έγινε συζήτηση για τον ανασχηματισμό και αντιπροεδρίες; Τώρα δεν έχουμε καμία απορία. Ούτε κανείς άλλος στην Ελλάδα έχει απορία. Όλα διευκρινίστηκαν απολύτως μετά τον ανασχηματισμό".

Μα "τώρα δεν έχετε καμιά απορία;" Ε, τότε καλά τα πάθατε, το Πασόκ έτσι ήταν από την αρχή του: κίβδηλο και καιροσκοπικό.

"Η χώρα πρέπει να δώσει τη μάχη για την παραμονή της στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Η Δημοκρατική Αριστερά θα πρωταγωνιστήσει σε αυτήν την προσπάθεια. Προσπάθεια που δεν αφορά συμπράξεις μας με άλλα κόμματα ή εκχώρηση της πολιτικής μας αυτονομίας. Αφορά τη σχέση της Δημοκρατικής Αριστεράς με ένα αστερισμό κινήσεων και προσώπων που θα συσπειρωθούν με βάση τη φυσιογνωμία και το περιεχόμενο του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Αφορά τη δημιουργία μιας ευρείας συμμαχίας δυνάμεων της δημοκρατικής αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας και της σοσιαλδημοκρατίας που απορρίπτει πολιτικές και πρακτικές που οδήγησαν στην κρίση".
Η πολιτική σταθερότητα χωρίς δημοκρατική διαδικασία, χωρίς διάλογο, χωρίς πολιτικά νομιμοποιημένες ενέργειες και αποφάσεις είναι μια ρηχή σταθερότητα".

Κε Κουβέλη, η χώρα δεν την χρειάζεται μια τέτοια Ευρώπη και δεν θα αλλάξει σύντομα, και όταν γράφω σύντομα εννοώ για μερικές δεκαετίες, εντάξει ας μην υπερβάλλω, θα αλλάξει μετά τις εκλογές στη ναζιστική Γερμανία...χιχιχιχι...πάμε παρακάτω, δεν μπορεί να υπάρξει Δημοκρατική Αριστερά και αυτό γιατί, για να υπάρξει Δημοκρατία πρέπει πρώτα να υπάρχουν οι Άριστοι, και Άριστοι δεν υπάρχουν-, και επειδή δεν υπάρχει Δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει και Αριστερά, άσχετα αν η Δημοκρατία δεν μπορεί να είναι Αριστερή, αλλά αξιοκρατική, το ίδιο και η Αριστερά, αλλά όπως δείχνουν οι σφυγομετρήσεις, ο λαός μας είναι δεξιός με ολίγη σοσιαλίζουσα ζάχαρη.
Πάμε παρακάτω, η Οικολογία, ή θα είναι Οικολογία ή θα είναι τίποτα-, η Πολιτική Οικολογία μοιάζει με τους ευεργέτες του Έθνους, μολύνουν τα εργοστάσιά τους τους εργάτες, οι εργάτες δεν ενδιαφέρονται αν αργοπεθαίνουν, τους φτάνει όπως λένε, να έχουν ένα κομμάτι ψωμί, παράδειγμα της εποχής μας οι "Σκουριές", και προιμοδοτούν Έναν, τον μοναδικό τυφλό για να προβεί σε μεταμόσχευση οφθαλμών τυφλοπόντικα.
Πάμε παρακάτω, Κοινωνική Δημοκρατία -ΣοσιαλΔημοκρατία αλλιώς - δεν δύναται να υπάρξει, διότι η Δημοκρατία αφ' εαυτής είναι Κοινωνική ενώ, η κοινωνία, που δεν είναι Δημοκρατική, δεν επιτρέπει στον εαυτό της να είναι αυτό που θα έπρεπε να είναι...
Τα παραπάνω βέβαια είναι απόψεις ενός ώριμου αυτοπαραγκωνισμένου πολίτη αυτής της δύσμοιρης χώρας και που ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ, έτσι, μην τα λαμβάνετε υπόψη, όμως εγώ, από εδώ, λέω ευθαρσώς ότι, ο κος Λυκούδης και οι 174 του κόμματός σας που εναντιώθηκαν στην απόφασή σας, κε Κουβέλη, δεν μπορεί να είναι Αριστεροί, εκτός και αν είναι αριστερόχειρες και τα μπέρδεψαν λίγο τα πράγματα, και ελπίζω να κατανοήσατε γιατί έγραψα τα παραπάνω- υπάρχει κενό αέρος, όπως κενές από νόημα είναι πια οι λέξεις, που όχι μόνο εσείς, αλλά πλείστοι εκφωνούν και πρώτος από όλους, ο Βενιζέλος, όσο για τον Σαμαρά, εκείνος τα λέει καλύτερα με τους Βορίδη/Γεωργιάδη...
Το παραπάνω Τρίο Μπελκάντε ή ΜπελΚάντο, μας τελείωσε, πάμε παρακάτω, αλλά πού; Που αλλού από τις μουσκουλιές...    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου